Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Gyanús eredetű fémkábelekre bukkantak a pénzügyőrök

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Kelet-Budapesti Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai egy fémkereskedelemmel foglalkozó telephelyen tartottak ellenőrzést, ahol különféle ipari fémhulladékot (különböző vastagságú alumínium vezetékeket, kábeleket) találtak, melyeknek eredetét a gazdálkodó semmilyen bizonylattal nem tudta igazolni. Ezen kívül egyéb gyanús körülmények is szemet szúrtak a vámosoknak.

 

A NAV pénzügyőrei 2012. november 15-én ellenőrzést végeztek az egyik fémkereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás budapesti telephelyén. A pénzügyőrök az ellenőrzés közben különböző méretben több mint 100 kilogramm, mintegy félmillió forint értékű alumínium kábelre, földkábelre, valamint informatikai kábelre bukkantak, amelyek származását a gazdálkodó nem tudta igazolni.

A kábelek alaposabb vizsgálata során feltűnt, hogy egyes kábelek mellett megtalálható az őket feszítő sodrony, illetve a vágások nyomai arra utalnak, hogy a kábeleket együtt vágták le. Ezért a pénzügyőrök értesítették a rendőrséget, akik lopás alapos gyanúja miatt a fémkábeleket lefoglalták és eljárást indítottak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fémtelepet üzemeltető gazdálkodóval szemben fémigazgatási törvénysértés miatt is eljárást indított.

 

 

2012.11.22 08:49:33   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet