Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Zsebtolvajt fogtak az M2-es metró vonalán a biztonsági őrök

2012. november 22-én, csütörtökön reggel 5:45-kor az M2-es metró vonalának Déli pályaudvari megállójában pénztárcát loptak egy utastól. Az elkövetőt elfogták, az ellopott értékek visszakerültek a tulajdonosához.

A jelentések szerint a sértett éppen fellépett a felfelé tartó mozgólépcsőre, amikor az elkövető kivette a zsebéből a pénztárcáját. Az egyik utastárs ezt látta, és jelezte, a sértett pedig segítséget kért a peronon tartózkodó biztonsági őröktől. A biztonsági szolgálat emberei az elkövetőt elfogták és a kiérkező rendőröknek átadták. Az intézkedés során a korábban ellopott, majd eldobott pénztárca megkerült, az elkövető zsebeinek átvizsgálásakor a rendőrök megtalálták a meglopott utas összes pénzét is. A rendőrök az elkövetőt a rendőrségen előállították.

A zsebtolvajok jelenléte sajnos elkerülhetetlen eleme bármely nagyvárosi tömegközlekedésnek. Ahhoz hogy az utasok a tömegközlekedési eszközökön ne essenek áldozatul a zsebtolvajoknak, fontos, hogy táskájukat maguk előtt tartsák és lehetőség szerint a nem kapaszkodó kezükkel fogják is. Ezzel megelőzhető, hogy a tolvaj elhúzza a zipzárt, vagy kivágja a táska oldalát. Ajánljuk, hogy az utasok a pénztárcájukat a kabát belső zsebében tartsák, és utazás során ne vegyék elő.

Javasoljuk, hogy lopás, rablás esetén ne szálljanak szembe az elkövetővel, mert azt általában szervezetten, többen hajtják végre, és reakcióik is kiszámíthatatlanok. Inkább hívjanak segítséget (járművezetőt, utastársakat). Az elkövetőkről adott minél pontosabb személyleírással és távozási irányuk meghatározásával, valamint a rendőrség haladéktalan értesítésével könnyebben elfogható a tettes.

BKV

 

2012.11.23 16:20:55   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet