Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Megújult a katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem személyzeti vezetője szerint magasabb szintet ért el a szervezet reagálóképessége, az állományról való gondoskodás, valamint az emberi erőforrások hatékonyabb elosztása azáltal, hogy idén három lépcsőben átalakult és megújult a katasztrófavédelem humánpolitikai és oktatási-képzési rendszere. Ötszázzal több embert tudnak foglalkoztatni, rang és megbecsülés a szervezetnél dolgozni – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) humán szolgálatának vezetője.

Bittmann Tibor ezredes elmondta: az új katasztrófavédelmi törvény értelmében ez évtől állami hatáskörbe kerültek a tűzoltóságok, és a korábbi 112 parancsnokságot az OKF rendszerébe integrálták. A korábbi 132 munkáltatói jogkör 22-re csökkent, és az önkormányzatok helyett ma a megyei igazgatóságok látják el a kirendeltségek humán feladatait.

Áprilistól a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél feladatracionalizálásra, szervezet-korszerűsítésre került sor, átcsoportosításokat hajtottak végre úgy, hogy hivatásos státussá minősítették át a közalkalmazotti, köztisztviselői helyeket. Több mint ötezer embernek, az állomány felének azért változtatták meg a munkakörét és a feladatát, hogy növelni tudják a végrehajtó állomány létszámát, ezáltal a reagálóképességet és a beavatkozások hatékonyságát – mondta az ezredes.

Októbertől finomhangolást hajtottak végre a szervezet vezetési és irányítói szintjén. A háromlépcsős átalakulás végrehajtásához 18 kormány- és belügyminisztériumi rendeletet, valamint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényt is módosítani kellett.

 

2012.11.30 08:33:31   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet