Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

QNAP videorögzítőt közvetlenül a forgalmazótól, a Modern Alarmtól!

A címben jelzett cégünk, az IP-rögzítők „hajnalán”, 2008-ban már eleve olyan gyártó termékeit kívánta fogalmazni és hazai képviseletét ellátni, aki saját maga gyártja a célhardvert és fejleszti az ahhoz szükséges szoftvert is. Tapasztalataink szerint csak így biztosítható a megfelelően hatékony, a vagyonvédelmi alkalmazásokban elengedhetetlen stabilitás és megbízhatóság. A QNAP NVR üzletági képviseletének felvállalása beváltotta a hozzá fűzött reményeinket. Választásunk helyességét mi sem igazolja jobban, mint az azóta is töretlen kapcsolatunk a QNAP-pal, valamint a magyarországi cégek részéről is rendületlen érdeklődés, hogy ők is kivegyék a részüket a sikereinkből.

Talán nem mindenki tudja, hogy mennyi munkát is igényel az újabb és újabb verziók tesztelése, a fejlesztőkkel való együttműködés és a hibák orvoslása. Emiatt érdemes néhány szót ejteni az elmúlt néhány év QNAP-pal eltöltött napjairól is.
Mint a felhasználók, vásárlók azt már megszokhatták a cég és a QNAP szoros együttműködése során, a Modern Alarm Kft. készítette el a honosított nyelvű felületet, amely segíti a magyarországi felhasználókat a még egyszerűbb, folyamatos használatban.
A magyar nyelvű szövegfájlokat már a kezdetekkor úgy készítettük el, hogy azok a későbbi fejlesztések szövegeit is tartalmazták, a zökkenőmentes, folyamatos fejlesztésekhez, így a nemsokára debütáló 4-es verziónál is ezt az utat jártuk be.

Fontos mérföldkőhöz érkezik az IP-alapú, önálló képrögzítők fejlődése, a QNAP NVR vonalának legújabb generációja, a 4-es verzió megjelenésével.
Ez az előző kiadásokhoz képest hatalmas előrelépést jelent, többek között az InternetExploreren túli használhatóságban is, például a Firefox, Chrome, stb. böngészők támogatásával. Az új firmware az eddigi asztali és PC-alapú rögzítők korlátját is átlépi azzal, hogy a cég másik üzletágát, a NAS tárolókat is bevonja a támogatott eszközök körébe. Ezzel gyakorlatilag eltűnt a háttértár kapacitásának kérdése, hiszen korlátlan számú NAS kapcsolódhat egy NVR-hez. A megapixeles kamerák által képzett adatmennyiség mellett ez forradalmi újításnak számít, végtelen rögzítési kapacitással!
Egy vezető technológiát kínáló gyártó nem mellőzheti a csúcstechnológia újításait sem. Éppen emiatt a QNAP szoros együttműködést ápol a vezető hardvergyártókkal, többek között az Intel céggel, akitől az integrált processzorokat szerzik be. E folyamatos kapcsolat biztosítja, hogy mindig a legmodernebb platform álljon a felhasználók rendelkezésére.


A QNAP legfőbb erőssége, az IP kamerák és merevlemezek széles körű támogatása. Ez a nyílt kialakítás szolgálja, hogy a felhasználó és telepítő szabadon választhassa meg, milyen rendszert is szeretne üzemeltetni, így nincs korlátozva csupán egy-két beszállító termékeire.
A 4-es verzió egyik fontos különlegessége, hogy tovább erősíti a kompatibilitást, így mostantól már Macintos számítógépekkel is elérhetők az NVR-ek, Mac OS operációs rendszer használatával.
Az előzőek alapján is elmondható, hogy a QNAP-pal való együttműködés jó választásnak bizonyult és az azóta történt fejlesztések még a korábbi reményeinket is túlszárnyalták. Ma, amikor az IP-kamerák kompatibilitása a rögzítő és megjelenítő alkalmazásokkal eléggé kezdetleges a szabványok tekintetében, a QNAP elsőként kínálta a piacon meghatározó jelenlétű gyártók IP kameráinak támogatását, mint amilyenek például az Acti, a Bosch, a Geovision, a Panasonic, vagy éppen a Samsung. Összességében elmondható, hogy a QNAP adja a legszélesebb IP kameratámogatást, jelenleg 64 gyártó több mint 1100-féle különböző típusú kamerája illeszthető a rendszereihez.


Főleg több telephellyel rendelkező, kiterjedt cégek, szervezetek megfigyelési és archiválási szükségleteit szolgálja, a külön központi felügyeleti szoftver nélkül is használható megoldás, mellyel több szerver kameraképei egyesíthető egy közös felületen, egyszerre legfeljebb 128 kamerakép kezelésével.
Az olyan intelligens képtartalom-funkciókat sem kell nélkülözni, melyeket elsősorban a PC-alapú NVR-ek kínálnak, mint amilyenek az eltűnt/idegen tárgy felismerése, a mozgásérzékelés, vagy az objektív-beállítás megváltozása.

Általános törekvés, hogy az új fejlesztésű eszközök és rendszerek legyenek minél egyszerűbben kezelhetőek a végfelhasználók számára. Egy jó megfigyelőrendszer nem nélkülözheti a szakemberek gondos kezeit sem, akik pontosan tudják, mit hol, hogyan kell beállítani a hosszú távú, stabil működéshez.
A címben is említett hat egyszerű lépés szükséges mindössze ahhoz, hogy egy valóban hatékony, hosszú távon is megbízható, az asztali DVR-ek egyszerűségét kínáló, ám annál jóval többet tudó rendszert építsünk ki. A magyarországi főforgalmazó műszaki kollégái precízen ismerik azokat a fogásokat, amik ahhoz szükségesek, hogy egy QNAP képrögzítő tényleg olyan könnyedén legyen használható, mint ahogyan azt a gyártó eredetileg megálmodta. Ezek nem misztikus, vagy bonyolult dolgok, hiszen munkatársunk egy kényelmesen kávézás időtartama alatt megtanítja a telepítőt arra a hat lépésre, amire a megfelelő beállításhoz és felszereléshez szüksége lehet.


Mindent összevetve, öt évvel ezelőtt jó döntés volt a Modern Alarm Kft. részéről, amikor a QNAP mellett tette le a voksát és megkezdte a forgalmazást, mert az NVR-jeik úgy használhatók akár egy PC, de annál sokkal megbízhatóbbak, magyar nyelvű felületet kínálnak, üzem közben is átalakíthatók a tároló és immár korlátlanul bővíthető lesz a tárolási kapacitásuk is.

 

2012.10.16 07:23:55   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet