Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Gazdát kapott a 112-es

A Magyar Közlöny szerdai Hivatalos Értesítője szerint Pintér Sándor belügyminiszter erre a posztra Hajzer Károlyt nevezte ki, aki a Belügyminisztérium informatikai főosztálya vezetői munkaköre mellett látja el jövőbeni feladatait.

A miniszteri biztos feladata lesz az egységes segélyhívó rendszer tervezésének és megvalósítása előkészítésének az irányítása, az ezzel összefüggő döntések koordinálása. Ugyancsak feladata a Robotzsaru elnevezésű integrált ügyviteli és ügyfeldolgozó rendszer fejlesztésével és egyes kormányzati szerveknél, valamint az ügyészségeken és a bíróságokon történő bevezetésével, illetve kiterjesztésével kapcsolatos teendők szervezése és felügyelete.

Az értesítő szerint a miniszteri biztos kinevezése legfeljebb hat hónapra szól, feladatai ellátásáról havonta kell jelentést tennie a belügyminiszternek.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP) júliusban jelentette be, hogy hárommilliárd forintból Miskolcon, az egykori honvédségi bázison épül ki a 112-es telefonszámon hívható országos segélyhívó egyik központja, amely csaknem ötszáz embernek ad majd munkát. Az új rendszernek köszönhetően a katasztrófavédelmet, a tűzoltóságot, a rendőrséget és a mentőket érhetik el mindazok, akik a 112-es hívószámot tárcsázzák.

A tervek szerint idővel kivezetik a jelenlegi 104-es, 105-ös, 107-es számokat, és helyüket a szintén ingyenes hívható 112 veszi át.

2012.10.26 08:37:23   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet