Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Hamis mosószer a bevásárlóközpontban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei egy elégedetlen vásárló bejelentése alapján ellenőrzést tartottak egy Budapesten található bevásárlóközpontban, ahol több mint 1600 darab különféle hamisított mosószert foglaltak le összesen 5 millió forint értékben.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt megkereste egy, az üzletközpontban mosószert vásárló hölgy, aki elmondása szerint a vásárlást követően otthonában döbbent rá, hogy a jól ismert márka dobozában nem mosópor, hanem egyszerű konyhasóra hasonlító anyag található. Az üzletközpontban a pénzügyőrök egy távol-keleti állampolgár által bérelt raktárt vizsgáltak át, amelyben 1374 darab mosógélre, valamint 278 darab öblítőre bukkantak. Az előkerült termékek tüzetesebb vizsgálata során eltéréseket tapasztaltak a hivatalos forgalmazó által megadott paraméterekhez képest. Ilyen különbségek voltak, például az elmosódott címke, a szabálytalan vonalkód és címkefelhelyezés, gyártási hibás kupakok, elfordított állapotban felhelyezett kupakrész, stb. A termékekről a bérlő semmilyen beszerzési bizonylatot nem tudott bemutatni.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az összesen 5 millió forint értékű, a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamis mosószert lefoglalta, és az ügyet áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentéssel átadta a NAV illetékes Bűnügyi Igazgatóságának.

 

 

2012.10.29 07:44:38   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet