Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Sertésekért vasat kapott a gazda

Egy sertéstenyésztéssel foglalkozó gazdának a vevői pénz helyett hulladékfémmel fizettek. A pénzügyőrök közérdekű bejelentés alapján ellenőrizték a tanyát és a megtalált több millió forint értékű fémeket pedig lefoglalták.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az 51-es főút mellett, az egyik tanyán közérdekű bejelentés alapján ellenőrzést végeztek és a magánterületen kb. 80 tonna illegális fémhulladékot találtak. Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy azokat az általa tenyésztett sertésekért cserébe kapta a vevőktől, akik így fizettek. A tanya udvarából, és az istállókból fémfeldolgozásra használatos szerszámokat, valamint fémek préselésére szolgáló présgépek, súlyzós és ipari mérlegek is előkerültek, ezért felmerült a gyanú, hogy a telepen engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenységet is végeznek.

A megtalált, majdnem 5 millió forint értékű fémhulladék fémkereskedelmi engedélyköteles anyagnak minősül, azonban a gazdának ilyen engedélye nem volt, ezért a pénzügyőrök a fémeket lefoglalták és elszállították a tanyáról.

Az ügyben fémigazgatási eljárás indult az elkövetővel szemben, amely akár 10 millió forint bírság kiszabásával is végződhet.

Egy korábbi fémlefoglalási üggyel kapcsolatban elterjedt egy olyan hír, hogy a NAV a lefoglalt mintegy 12 tonna fémet visszaadta. Ez a hír nem igaz, az eljárás továbbra is folyamatban van, tehát az említett fémeket a hatóság továbbra is lefoglalva tartja.


2012.10.29 09:31:37   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet