Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

kereskedők kérésére razziázott a NAV Nyíregyháza legismertebb piacán

 Több tucat adóellenőr, végrehajtó és pénzügyőr razziázott a legnagyobb nyíregyházi piacon. Az akcióban több százezer forintos adóhátralékokat fizettek ki a kereskedők, aki pedig nem rendezte tartozását, annak lefoglalták az árukészletét. A szigorú ellenőrzést a tisztességesen működő vállalkozások kezdeményezték, mert az utóbbi időben elburjánzott az engedély, illetve számla nélküli árusítás a piacon.

 

Mielőtt elkezdődött az ellenőrzés, a NAV informatikusai rögzítették a piacot üzemeltető társaságnál az árusok adatait, így a revizorok és végrehajtók pontos térképpel indultak az adófizetést elmulasztó kereskedők üzleteihez. Mivel számítani lehetett arra, hogy az ellenőrzést észlelve az érintettek, hátra hagyva teljes árukészletüket eltűnnek, a revizorokat egyenruhás pénzügyőrök is elkísérték. A gazdátlan árut autóra rakták, amire azonnal előkerültek a tulajdonosok. Valamennyiükről kiderült, hogy kontárok, azaz nincs vállalkozói engedélyük.

 

Külföldi zugárusokat is találtak a piacon, akik szintén csak akkor tarthatták meg árukészletüket, ha azonnal kifizették a kiszabott bírságot. A végrehajtók is több százezer forintos adótartozást fizettettek ki a helyszínen. Volt olyan kereskedő, aki már ötmillió forinttal tartozott az államnak. A pénzügyőrök hamis márkajelzésű termékeket is találtak, ezeket lefoglalták, árusítójukat pedig előállították.

 

Az adótartozások miatt és a tisztességes kereskedők védelmében további akciókra lehet számítani a piacokon.

 

2012.09.24 09:04:01   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet