Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Iskolapadban a rendvédelmisek

A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak rendészeti alapvizsgát kell tenniük, illetve emellett rendészeti szakvizsgát is tesznek vagy tehetnek - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

A rendészeti alapvizsgát a szolgálati viszony megkezdését követő egy évben kell letenniük azoknak, akik ez alól nem rendelkeznek mentességgel. A rendészeti alapvizsga alól többek között azok mentesülnek, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, valamint jogelőd intézményeinél illetve jogi, közigazgatási, rendészeti vagy katonai képzési területhez tartozó szakon vagy e szakoknak megfeleltethető, korábban létesített szakokon szereztek felsőfokú végzettséget. Azok is mentességet kapnak, akik a rendészeti alapismereteket korábban elsajátították.

Akik rendészeti szakvizsgát megkövetelő beosztásban vagy munkakörben dolgoznak, azoknak két évük van rá, hogy ezt megszerezzék. Fontos szolgálati érdekből rendészeti szakvizsga hiányában is kinevezhető a hivatásos állomány tagja, azzal a kitétellel, hogy a szakvizsgát a kinevezésétől számított két éven belül köteles megszerezni - olvasható a Magyar Közlönyben.

2012.10.01 11:17:35   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet