Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Jaj az illegális fémkereskedőknek!

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal októbertől átfogó ellenőrzésbe kezd az illegális fémkereskedelem megfékezésére, felderítésére és megelőzésére.

 

 

Az utóbbi időben megnövekedtek a fémlopások, amelyek például szoborlopások esetében a köztulajdonnak, kábellopáskor pedig a legnagyobb közszolgáltatóknak (MÁV, BKV, Elektromos Művek, stb.) okoznak jelentős károkat. Ezért októbertől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a közép-magyarországi régióban átfogó ellenőrzésbe kezd az illegális fémkereskedelem megfékezésére, felderítésére és megelőzésére. Az akció ideje alatt fokozott közúti- és helyszíni ellenőrzésekre lehet számítani, amelyek célja az illegális fémkereskedelem és átvétel felderítése, azonban a törvényes keretek között működő fémkereskedőket is érintheti.

 

A pénzügyőrök szándéka nem csupán a preventív hatás elérése, hanem az illegális fémkereskedelem ellehetetlenítése, ezáltal a lakosság, valamint a tisztességes fémkereskedelmet folytatók jogos társadalmi igényének érvényesítése is.

 

A NAV pénzügyőrei az elmúlt évben országszerte több mint ezer tonna fémet foglaltak le és 69 illegális fémtelepet számoltak fel.

 

2012.10.01 11:26:08   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet