Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Védelem, automatika és vezérléstechnikai konferencia

Június 25–28. között az Óbudai Egyetem adott helyet a Houston (Texas, USA) székhelyű PAC WORLD Magazin által szervezett, a villamosenergetikai irányítástechnika egyik legnagyobb éves eseményének, a Protection, Automation and Control World Conference rendezvénynek.


Mintegy 30 országból érkezett előadók és kiállítók részvételével a négynapos eseményen előadások hangzottak el többek között a bevezetésre kerülő új IEC 61850-es szabvánnyal kapcsolatban. Az egyetem aulájában rendezett szakmai kiállításon 25 nemzetközi vállalkozás mutatta be újdonságait. A fejlesztési eredményeit tárta az érdeklődők elé többek között az OMIKRON, a SIEMENS, az ALSTOM, az ABB, a MEGGER és a hazai szakcégek közül a teljesség igénye nélkül a PROTECTA, az INFOWARE és a PROLAN Rt.

A konferencia résztvevői június 29-én látogatást tettek az albertirsai 750/400 kV-os alállomáson. Az alállomás 750 kV-os másfél megszakítós, transzformátorsínes kapcsoló-berendezéséhez csatlakozik a hazai és az ukrán energiarendszert összekötő 477 km hosszúságú, 2140 MW átviteli teljesítményű és 1100 Mvar kapacitív töltőteljesítményű Albertirsa-ZapadnoUkrainszkaja távvezeték. Az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete aktív részvételével segítette a konferencia és kiállítás megszervezését.

2012.08.05 07:55:45   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet