Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Bizottság fellép az áfacsalások ellen

 Az Európai Bizottság gyors reagálási mechanizmussal venné elejét az áfacsalásoknak, és rendkívüli esetekben lehetővé tenni a tagállamok számára a fordított adózást.

Július 31-én, kedden fogadta el az Európai Bizottság azt a javaslatot, amely a tagállamok számára megkönnyítené a tömeges áfacsalásokra való gyors és hatékony reagálást. A javaslat szerint indokolt esetben már egy hónapon belül olyan biztonsági intézkedések megtételére van lehetőség, amelyek a mostani áfaszabályozás szerint nem engedélyezettek: alkalmazhatják a fordított adózás rendszerét, amelynek értelmében nem az eladót, hanem a vevőt terheli a vásárolt termék vagy igénybe vett szolgáltatás utáni adófizetési kötelezettség.

A Bizottság reményei szerint a gyors reagálási mechanizmus hozzájárul a körhinta-csalás és más bűncselekményekből eredő pénzügyi veszteségek megelőzéséhez, és utat mutat az áfacsalás elleni eszközök kibővítése felé is. „Ha áfacsalásról van szó, az idő pénz. A csalók egyre gyorsabbak és okosabbak a közpénzekkel való visszaélésben, ezért egy lépéssel előttük kell járnunk.” - jelentette ki Algirdas Šemeta, az adó- és vámügyekért felelős biztos.

EB/EU

 

2012.08.05 08:06:43   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet