Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Cannabismag a reptéren, kábítószer a melléképületben

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 70 darab cannabismagot találtak egy szlovák utas poggyászában, egy fülöpszállási melléképületben pedig 59 gramm cannabist és az elszívásához szükséges eszközöket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

 

 

Egy Hollandiából érkező szlovák állampolgárságú férfi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vámterületét a zöld folyosón keresztül kívánta elhagyni. A pénzügyőrök kérdésére, hogy van-e bejelenteni való áruja, nemleges választ adott. A NAV munkatársai mégis a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek.

 

Az ellenőrzés során a férfi kézitáskájából 70 darab mag került elő, melyek csomagolásából és annak feliratából megállapítható volt, hogy azok cannabismagok.

 

A másik esetben állampolgári bejelentés alapján a pénzügyőrök jövedéki ellenőrzést tartottak egy magyar állampolgárságú nő lakcímén, Fülöpszálláson. Az ingatlan és a hozzá tartozó terület tüzetes átkutatása során jövedéki termék nem került elő, azonban a melléképületben egy fiókban 59 gramm cannabist és annak csomagolásához, illetve elfüstöléséhez használatos eszközt találtak.

 

A cannabismagokat és a kábítószert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lefoglalta, majd mindkét esetben visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen.

 

 

2012.07.18 09:39:29   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet