Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Lecsapott az adóhatóság

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet.

A NAV közleménye szerint a múlt péntek és szombat éjszakai razziával az egyenruhás és civil ellenőrök kifejezetten olyan vállalkozásokat vettek célba, amelyek mögött a „költségvetést tudatosan megkárosító személyek állnak”.

A pénteki ellenőrzések tapasztalatai szerint a költségvetést tudatosan megkárosítva, a tényleges bevételt eltitkolva működik a szórakozóhelyek 80 százaléka, ezért szombaton már egész éjjel jelen volt a hatóság a szigeten.

A NAV munkatársai feltérképezték az üzletek nyitó és záró árukészletét, és több mint húsz esetben „pénztárrovanccsal egybekötött forgalomszámlálást” végeztek. Míg az ellenőrök ott voltak, „pörögtek a pénztárgépek”, és telefonon próbálták meg bejelenteni a foglalkoztatottakat.

A jövedéki termékek származásának és a forgalmazásra vonatkozó szabályok betartásának vizsgálata arra derített fényt, hogy a szórakozóhelyek 86 százaléka e téren is jogsértést követ el. Az adózatlan vagy igazolatlan eredetű árukészleteket a pénzügyőrök lefoglalták.

A költségvetésnek kárt okozó szabálytalanságokon túl, a mobillabor helyszíni tapasztalatai szerint a vendégeket is megkárosíthatták, hiszen a palackok tartalma a gyártó által feltüntetettnél alacsonyabb alkoholtartalmat mutatott – írták a közleményben, amelyet az mti.hu tett közzé.

 

2012.07.24 12:53:56   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet