Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Axis kamerák segítségével kapták el az aluljáró elkövetőit!

2012. május 26-án 5 óra 50 perc körüli időben a Budapest V., Ferenciek tere metró aluljárójában egy férfit ismeretlen támadó hátulról megrúgott, melynek következtében a sértett a földre került. A földön fekvő férfit a támadó egyik társa több alkalommal megütötte, majd elvették Ipod-ját és elmenekültek a helyszínről.

A kiadott felhívás és a híradásokban, Interneten közzétett kiváló minőségű videó (http://indavideo.hu/video/Videoval_keresik_a_budapesti_rablokat) hatására sok állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre. Az adatgyűjtésből és a lakossági bejelentésekből származó információk elemzése és értékelése segítséget nyújtott az elkövetői kör teljes körű beazonosításában. Így a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói és a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai egy közös akció keretében még aznap éjjel az 5 támadó közül 4 főt elfogtak és letartóztattak.

A banda utolsó tagja önként adta fel magát az V. kerületi Rendőrkapitányságon 2012. június 9-én. A férfit őrizetbe vették az V. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

„A kiváló képminőség kulcsszerepet játszik az ilyen és ehhez hasonló bűnesetek felgöngyölítésében. Nagyszerű érzés, amikor az általunk forgalmazott kamerák ilyen sikeresen teljesítenek.” – mondta Bata Miklós az Aspectis Kft. ügyvezetője.

2012.06.14 16:23:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet