Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Biztonságos és környezettudatos: Intellio kamerák őrzik a K&H Csoport székházát

Budapesten, a Millenniumi Városközpontban épült fel a Duna-part egyik legimpozánsabb épülete, a K&H Csoport Magyarország új székháza. A 2011 végén átadott központ sok tekintetben egyedülálló. Magyarország második legnagyobb bankja hazánkban elsőként indította el a beruházást a LEED® minősítési kategóriában (a LEED® egy világszerte elismert rendszer, amely a magas teljesítményű és környezetbarát épületek tervezését, építését és működtetését minősíti.) A hatékonyan üzemeltethető létesítmény szigorú környezettudatossági és fenntarthatósági kritériumoknak felel meg és ennek megfelelően alakították ki a biztonsági megfigyelő rendszerét is.

A 7 emelet, a 3 szintes mélygarázs, a központi bankfiók, a biztosító és lízing ügyfélszolgálat, az irodák és a tetőtéri panorámás étterem védelme komoly biztonságtechnikai feladatot jelentett a kivitelező G4 Biztonságtechnikai Zrt.-nek. A magas szinten biztosított épület videomegfigyelésére Intellio rendszert – okoskamerákat, menedzsmentszoftvert és rögzítő eszközöket- építettek ki, amely átment a vizsgán a megbízhatóság mellett a hatékony üzemeltetés és a környezettudatosság szempontjából is. A modern, dinamikus épületben fontos szempont volt az esztétikum: ezért a kül- és beltéri helyszíneken egyaránt fehér, az épületkialakításhoz illeszkedő, diszkrét minidómkamerák kerültek elhelyezésre.

Szigorú felügyelet épületen kívül és belül

A székház biztosítása már az épületen kívül kezdődik és komoly visszatartó erővel bír. A megfigyelést körben mindenütt Intellio MVD kamerák végzik, minden irányban lefedve az épület külső környezetét. A főbejáratnál figyelik és kiszűrik a tilosban dohányzókat, a területen tartózkodó gyanús személyeket. Ha az operátor valami gyanúsat észlel, csak bekapcsolja az 5 megapixeles felbontású érzékelővel ellátott Intellio kamerákban lévő ePTZ funkciót és ezzel akár négyszeres, részletgazdag nagyítást érhet el. Úgy tudja közelről, kiváló minőségben figyelni az eseményeket, hogy közben nincs szüksége extra sávszélességre vagy teljesítményre.
A kicsi, ám rendkívül ellenálló, vandálbiztos okoskamerák megfelelnek az IP66-os szabványnak, amelynek kültéri helyszínen kiemelt jelentősége van. Télen, különösen a Duna felőli oldalon nem ritka a mínusz 20-25 fok sem, és mindig nagyobb a páratartalom is, mint más megfigyelési pontokon, de az Intellio kamerák ennél szélsőségesebb időjárási körülmények között is zavartalanul működnek.
A gyalogosforgalom főként a főbejáraton történik, a személygépkocsik az épület két oldala felől közelíthetik meg a 2×2 sávos, rámpás lehajtón a háromszintes mélygarázst. Fontos, hogy ezeket a bejáratokat gyalogosok nem vehetik igénybe, ezért az Intellio okoskamerákon lévő objektumspecifikus detektorok azonnal riasztást adnak le, amint valaki gyalogosan lép a területre.

Okosfunkciók a biztonság szolgálatában

A videomegfigyelés feladata változatos és összetett az eltérő funkciójú és adottságú belső terek miatt. A képek monitorozása részben a portaszolgálatoknál, illetve a központi megfigyelő teremben történik. Az Intellio Video System 2 szoftvernek köszönhetően az operátornak lehetősége van szimultán monitorozásra és visszajátszásra úgy, hogy közben a rendszernek nincs szüksége plusz erőforrásra.
Szintén a monitorozás hatékony támogatását szolgálja a 3D-térképes megjelenítés, amely segítségével vizuálisan történik az eseményjelzés. Így a biztonsági szolgálat azonnal látja, hogy melyik emeleten, pontosan hol, melyik kamera jelzett és mi történt.

Kettős integráció

Az épületet mindenütt behatolásjelzők védik a kéretlen látogatóktól. A behatolásjelző és az Intellio videomegfigyelő rendszer integrációja következtében illetéktelen behatolás esetén az érintett terület összes kameraképe azonnal megjelenik a spotmonitoron. Ezzel a rendszer valós időben, a lehető legtöbb információt szolgáltatja az operátoroknak.

Túlbiztosított és gazdaságos tárolás

A K&H Csoport magyarországi székháza a korszerűség, a környezettudatosság és az energiatakarékosság jegyében épített létesítmény, ennek megfelelően került telepítésre az Intellio videomegfigyelő rendszer is. A rendszer emellett teljes mértékben redundáns, amennyiben egy szerver meghibásodik, a többi azonnal átveszi a feladatait, 80 kamera átvételére mindössze néhány másodpercre van szükség. A hatékony és egyben az erőforrásokat kímélő működés oka a székházban is alkalmazott egyedi fejlesztésű, adaptív sávszélességű képátviteli technológia, az Intellio Streaming.
 

2012.07.10 13:50:11   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet