Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

D-LINK KAMERÁK AZ ASPECTIS KÍNÁLATÁBAN

Kölcsönös előnyök egy gyorsan növekvő piacon

A D-Link Magyarország és az Aspectis hosszú távú együttműködési szerződést megkötését jelentette be ma, melynek értelmében az IP alapú vagyonvédelmi termékek vezető hazai nagykereskedője a vezető hálózati gyártó IP megfigyelő kameráival, rögzítőeszközeivel és hálózati switcheivel bővíti kínálatát. Az együttműködés értelmében a D-Link üzleti kamerái integrálásra kerülnek a piacvezető Netavis videó menedzsment szoftverbe, a kisebb kamerák pedig helyet kapnak az Aspectis országos viszonteladói és integrátori hálózatában.

Az IMS Research kimutatása szerint a kelet-európai videó-megfigyelő piac évről évre 35%-os növekedést mutat. A növekedés motorjai a hagyományosan erős kereskedelmi szektor mellett a Magyarországon is kiugrás előtt álló oktatási és kormányzati szektor, valamint a tömegközlekedés. A kiugró növekedésen belül is mind nagyobb teret hódít el az IP technológia a hagyományos CCTV alapú rendszerektől: míg a hagyományos analóg kamerák értékesítése az előrejelzések szerint közel a felére esik vissza 2010 és 2015 között, addig az IP kamerák értékesítési volumene megháromszorozódik.

A térhódításnak köszönhetően lesznek hagyományosan erős gyártók, melyek piaci súlya erodálódik, míg az IP piacról érkező, a biztonságtechnikai piacon ma még újnak számító gyártók jelentős új piaci potenciálhoz jutnak. Ezt ismerte fel a D-Link, amikor egyik legfontosabb fókuszterületének jelölte ki az IP megfigyelő termékek fejlesztését.
Az elmúlt években teljes kamera-portfoliót épített ki az IP hálózati piacon negyed százada meghatározó gyártó, melyek kisebb-nagyobb mennyiségekben már a hazai piacon is feltűntek, azonban a vagyonvédelmi kereskedelmi csatornákba történt beágyazottság és ismertség hiányában nem tudott jelentős piaci szerephez jutni.

Az Aspectis, mint a vagyonvédelmi eszközök vezető hazai szakértője nyomon követve az IP piacon tapasztalt tendenciákat érzékelte azt a piaci rést, amelyet képes lehet betölteni egy az IP megfigyelő megoldások minden elemét – kamera, rögzítő, hálózati eszköz – beszállítani kész gyártó termékeinek portfolióba emelésével.

A két piaci szereplő találkozása – bár elkoptatottan hangzik – egy valóban mindkét fél számára jelentős előnyöket és piaci lehetőségeket jelentő együttműködés előtt nyitotta szélesre a kapukat: A D-Link rövid idő alatt jelentős piaci részesedéshez juthat egy folyamatosan növekvő piacon, az Aspectis pedig egy elismert nemzetközi fejlesztő háttérrel és lokális terméktámogatással rendelkező gyártót képviselhet a magyar piacon.

„A D-Link 2012-ben meg szeretné duplázni IP megfigyelő termékekből elért árbevételét, és elfogadott szereplővé szeretne válni a vagyonvédelmi piacon. Ehhez olyan új csatornák megnyitása szükséges, melyeket az Aspectis, mint speciális disztribútor képes biztosítani számunkra.” – fogalmazta meg az együttműködés célját a D-Link oldaláról Ebinger Norbert, a cég magyarországi Képviselet vezetője.

„Az Aspectis neve egyet jelent a hazai vagyonvédelmi piacon a szakértelemmel, a támogatással, a garantált minőséggel. Ezen a piacon mindennél – így az árnál is – fontosabb, hogy a kiépített megoldás tökéletesen működjön. Ehhez olyan megbízható gyártói partnerekre van szükségünk, akiket bátran ajánlhatunk vásárlóinknak. A D-Link személyében azt a partnert találtuk meg, amely garantálja ezt a megbízhatóságot, fejlesztéseivel és lokális terméktámogatásával pedig folyamatosan a legmegfelelőbb válaszokat képes megadni a vásárlói igényekre.” – fejtette ki Bata Miklós, az Aspectis ügyvezetője a legújabb forgalmazott gyártójuk kiválasztásának okait.

A két cég közötti disztribúciós szerződés értelmében az Aspectis a D-Link IP Megfigyelő megoldásainak kizárólagos hazai forgalmazója 2012. július 26-tól.

A D-Link
A D-Link a világ vezető hálózati infrastruktúra gyártója. Idén 26 éve szállít innovatív, kiemelkedő teljesítményű, mégis megfizethető üzleti és lakossági termékeket egyaránt. Hálózati, vezeték nélküli, adattároló, biztonsági és IP megfigyelő megoldásait az elmúlt negyed évszázadban számos díjjal ismerték el. A D-Link termékeivel folyamatosan az adatok és digitális tartalmak hatékonyabb elérését, menedzselhetőségét, biztonságát és megosztását támogatja. Számos IP-alapú technológiában úttörő szerepet játszva ma teljes körű Digitális Otthon és üzleti hálózati élményt biztosít. További információ: www.dlink.hu, Facebook: www.fb.com/dlinkhungary

Az Aspectis:
Az Aspectis Informatikai és Biztonságtechnikai Kft.-t azzal a céllal hoztuk létre 2003 őszén, hogy segítsünk a hálózat alapú videómegfigyelésnek és a hálózatbiztonságnak nagyobb teret nyernie, főként a vállalati stratégiákban Magyarországon is.
A nem is olyan távoli jövőben már a vállalatoknak és a lakosság nagy részének is hozzáférhető lesz a nagy sávszélleségű hálózati csatlakozás, ami új lehetőségeket, viszont új fenyegetéseket és kihívásokat is hoz magával. A technológia rohamos fejlődése ellenére úgy tűnik, hogy világunk egyre bizonytalanabbá válik és erre fel kell készülnünk.Célkitűzésünk, hogy partnereinkkel együtt olyan megoldásokat nyújtsunk, amelyek kihasználják a modern hálózati technológiák által nyújtott lehetőségeket és biztonságosabbá teszik mindennapi életünket.

 

2012.07.11 08:05:18   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet