Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Élen a hazai átjelzés technikai Innováció

Detektor Biztonságtechnikai Pályázat 2011.

Az év biztonságtechnikai terméke, megoldása, szolgáltatása

Az eredményhirdetésre immár második éve - tradíciót teremtve - az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán került sor biztonságtechnikai mérnök hallgatók előtt, 2011. április 24-én. Meggyőződésünk hogy a „ jó ügy, jó otthont talált ”, hiszen így a jövő szakmai generáció, első kézből értesülhet az innovációs eredményekről. A nyertes pályamunkákat a pályázó cégek szakemberei előadások keretében mutatták be, egyúttal kitekintést is adva szakterületükről.

A Bíráló Bizottság a beérkezett pályázatokat mérlegelve a Nemzetközi Innovációs Díj idei kiadását nem támogatta, ugyanakkor Hazai Innovációs Díjat megosztott formában két pályázónak is adott. Érdekesség nyilván az, hogy a két hazai fejlesztésű nyertes termék a szakmának szinte ugyanabból a szegmenséből érkezett és ez az átjelzéseket segítő kommunikátorok világa. Cél mindkét esetben a megbízható és gyors átjelzési technikák bővítése volt, GSM, illetve vezetékes technológiával.

A nyertes pályaművek.

ProCon GSM
GSM kommunikátor komplex távvezérléshez, távfelügyelethez
TellSystem Communication Kft


VBIP PRO
Vezetékes IP-alapú telefonkommunikátor tűzjelző és behatolásjelző központokhoz
VillBau Biztonságtechnikai Kft

Egyik cég sem ismeretlen olvasóink előtt. A Tellsystem Communication Kft több mint nyolc éve gyártja itthon GSM/GPRS termékeit melyek megoldást nyújtanak távoli vezérlésre, automatizálásra, átjelzésre, információ és adatgyűjtésre. CE minősített moduljaik kompatibilisek a hazánkban forgalmazott riasztóközpontokkal (pl. az Enigma központtal is, lásd: lejjebb) , illeszthetőek a már meglévő rendszerekhez. lapunkban rendszeresen olvashatnak legújabb fejlesztéseikről ( ProCon, EsyCon, ProLine GSM stb.).

A VillBau Biztonságtechnika Kft, az egyik legrégebbi, komoly innovációs tradíciókkal rendelkező vállalkozás a hazai piacon. A 26 éves múlt két kiemelkedő fejlesztése az ( egyébként szintén Detektor díjas ) Enigma távfelügyeleti rendszer, illetve a SOLO sziréna termékcsalád.

A Biráló Bizottság közleménye

ProCon GSM

Magyar fejlesztésű, versenyképes ár/érték arányú GSM kommunikátor. Külső zavarok elleni védelemmel (AJS), 16000 esemény mélységű belső tárral, időszinkronnal valamint térerő figyeléssel és a térerő legalacsonyabb értékének óránkénti naplózási képességével rendelkezik. Innovatív termék sok hasznos praktikus szolgáltatással, sokrétű alkalmazási lehetőséggel. Az eszköz bővíthető, így akár egyszerű „központ” funkció megvalósítására is alkalmas lehet. Saját tápellátását felügyeli, belső akkumulátora révén 24 óra szünetmentes működést biztosít. Távolról is felügyelhető, programozható, frissíthető, 2 év garancia. Sajnos csak rádiós minősítésekkel rendelkezik, EU-s, nemzeti biztonságtechnikai szabvány és/vagy TMT megfelelősséggel nem!

VBIP PRO

Magyar fejlesztésű, kiváló ár/érték arányú IP/PSTN kommunikátor. A Villbau Kft. a már meglévő VBIP IP kommunikátorának továbbfejlesztett változata elsősorban az EN 54-21:2004 szabványnak való megfelelés céljából született, megteremtve a vagylagos, de akár a párhuzamos kommunikáció lehetőségét a két eltérő adatátviteli úton. A legtöbb behatolásjelző központhoz csatlakoztatható. Helyben USB-n keresztül, távolról IP hálózaton át programozható, az IP címe lehet akár fix akár DHCP. Az eszköz bővíthető, akár 8 bemenet státuszának jelzésátvitelére képes. A fejlesztés során azt EN szabvány megfelelőség alapvetés volt, ennek eredményeként a MABISZ ajánlás mellett TMT megfelelőségi tanúsítványa is van az eszköznek. A gyártó 3 év garanciát vállal az eszközre és folyamatos terméktámogatást biztosít.

 

2012.05.06 22:53:31   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet