Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A szakma legjobbjai eredményhirdetés és díjátadás

A biztonságvédelmi és biztonságtechnikai szakma legjobbjai számára kiírt pályázatunk eredményeinek összegzése és kihirdetése továbbra is két szakaszban történik.
„Az év biztonságvédelmi szakembere 2011”, „Az év biztonságvédelmi szolgáltatója 2011”, valamint „Az év testőre 2011” kategóriákban az eredményhirdetésre – hagyományaink szerint – a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesületének 2012. évi évnyitó XIII. Konferenciáján – március 22-én, Egerszalókon – került sor. Folyóiratunk 2011. évi országos pályázatát a Magyarországi Biztonsági Vezetők Egyesülete (MBVE), a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK), a Nemzetközi Testőr- és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége (IBSSA) támogatta.



Az év biztonságvédelmi szakembere, Czirkus László
főosztályvezető, NAV, Biztonsági Főosztály


Az év biztonságvédelmi szolgáltatója JUSTICE SECURITY KFT.Complex Store Security System Kovács György


Az év testőre 2011 Márkus Gergely

A bíráló bizottság közleménye

Czirkus László

főosztályvezető, 2010. január 1-eje óta vezeti és irányítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) Biztonsági Főosztályát (a továbbiakban: BFO). Ezt megelőzően az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (a továbbiakban: APEH), – ahol a jelölt szintén a Biztonsági Főosztály vezetője volt – és a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (a továbbiakban: VPOP) önálló szervezetként mûködött. A két cég fúziója 2010. január 1-jén történt meg és így jött létre a NAV,  melynek tevékenységét a 2010. évi CXXII. törvény szabályozza. Ez alapján az állami adóhatósági és vámhatósági feladatoknak a minőségileg új, hatékonyabb és költségtakarékosabb ellátása, és az azokhoz szükséges információáramlás korszerû biztosítása, valamint egységes elvek alapján felépülő és egységes irányítású szervezet kialakítása alapján a költségvetési bevételek integrált szervezet általi biztosítása,  továbbá a pénzügyi és egyes más bûncselekményeket hatékonyan és eredményesen felderítő bûnügyi  szervezetrendszer kialakítása érdekében az Országgyûlés a már az előzőekben említett törvényt alkotta. • Szakmai munkájával (a jogsértő cselekmények megelőzésével, felderítésével, egyéb biztonsági kockázatok feltárásával, a fizikai biztonság növelésével, az elektronikai vé delem racionalizálásával, a személyi őrzés- védelem hatékonyságának növelésével, stb.) nagyban hozzájárult és járul a NAV-ba vetett közbizalom  erősítéséhez, ezáltal közvetett módon az adózói morál növeléséhez. Jelenlegi fontos és bizalmas beosztásához „C” típusú, legszigorúbb nemzetbiztonsági ellenőrzésen esett át.


Justice Security Kft.

– Complex Store Secu ri ty System – a kiskereskedelmi egységek költség- és leltárhatékony komplex  védelmi rendszere • Az elnevezés a JS technikai rendszerek és a JS csapatában felhalmozódott tudás,  gyakorlati tapasztalat szinergiájából kialakított komplex rendszert takarja, amely a kiskereskedelmi üzletek vagyonvédelemmel összefüggő problémáira jelent költséghatékony, eredménycentrikus megoldást. • E  megoldásnak köszönhetően tudták azt megvalósítani, hogy egy-egy áruházláncnál az áruházak havi  nyitvatartási idejének mindössze 50-60%-ban van jelen vagyonőrük, de ez nem azt jelenti, hogy felügyeletük ne lenne 100%-os. • Gyakorlati példán keresztül érzékeltetve, a diszkont vagy  drogériaszektorban az átlagos havi nyitvatartási időt és egy fő biztonsági őrt figyelembe véve korábban kb.  420 óra havi őrzésiidő-szükségletről beszéltünk, ami a rendszer alkalmazásával 210-240 órára csökkent. Ugyanakkor e rendszer bevezetésének és az egymásra épülő nyílt, illetve rejtett keresztellenőrzési pontoknak köszönhetően – a leltárhiányok okai feltárhatóvá válnak, majd drasztikusan csökkennek. • A  megbízói oldalon ezek az eredmények együttesen egy fajlagos költségcsökkenést és egy nagyon jelentős profitnövekedést eredményeznek. • A rendszer sarokpontjai a teljesség igénye nélkül: Kitûnően képzett területi vezetői csapat a vagyonőrök közvetlen irányítására • Motivációs rendszer a területi vezetők és a  vagyonőrök részére, hogy mindenki fontosnak érezze a munkáját • Nyomozócsoport a speciális tudást v igénylő ügyek felderítésére • Belső auditor, hogy lássák valóban úgy mennek-e a dolgok, ahogy megtervezték • 24 órás ügyfélszolgálat a szükséges tartalékokkal a rendkívüli helyzetek gyors, szakszerû kezelésére • Járőrszolgálat a magas kockázati kategóriába tartozó áruházak fokozott ellenőrzésére, a  rendkívüli események kezelésére • Folyamatos elemző-értékelő munka a biztonsági szint dinamikus változásaira történő gyors reagálás érdekében • Kifinomult ellenőrzési módszerek, rendszerek, melyek  megbízható információkat szolgáltatnak a vagyonvédelem mûködéséről, az aktuális védelmi szintről.
 

Márkus Gergely

– 2009 óta aktív tagja a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének  (IBSSA – International Bodyguard and Security Services Association). • A hazai és a külföldön  megrendezésre került képzéseken, továbbképzéseken mindig aktívan részt vett, valamint sikeresen szerepelt hazai és nemzetközi lövészversenyeinken is. Márkus Gergely 2006–2011 között rendszeresen részt vett az IBSSA nemzetközi speciális szakmai továbbképző tréningjén (SEC-tember), ahol kiemelkedő  munkájáért és szakmai hozzáértéséért számos alkalommal elismerésben részesült. 2010- ben pedig a  „SEC-tember” képzés során az IBSSA Nemzetközi Oktatási Bizottsága VIP személyvédelmi segédinstruktori címet adományozott neki. • 1999 óta magas hivatali pozíciót betöltő üzletemberek, hírességek személyvédelmi feladatát látja el, és azóta is ebben a munkakörben dolgozik. • Magas szintû  képzettsége, 13 éves szakmai tapasztalata, megbízható munkája és sikeres pályafutása alapján Márkus  Gergely kapta a DETEKTOR Plusz Magazin által meghirdetett „A Szakma Legjobbjai 2011” pályázaton „AZ  ÉV TESTŐRE 2011” kinevezést.

 

2012.05.09 12:12:58   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet