Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Az Intellio Streaming technológia

Előtérben a költség- és energiatakarékos megoldások
Az Intellio Technologies Zrt. már 7 éve fejleszti saját hálózati videomegfigyelő rendszerét, amely a képelemzésre képes okoskamerák mellett menedzsmentszoftverből és rögzítőkből áll. A magyar tulajdonú gyártó a kezdetektől egységben gondolkodik – és bár rendszerét nyitottá tette az ONVIF specifikációval más gyártók eszközei számára – a minőségi, magas biztonsági követelményeknek is megfelelő videomegfigyelés zálogának a komplex rendszert tekinti. Az összehangolt hardver- és szoftvergyártás eredménye a kényelmes és praktikus kliensfelület, az egyszerű vezérelhetőség és a költséghatékony üzemeltetési lehetőség.

Költségcsökkentő technológia
Az Intellio kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a megfigyelő rendszer üzemeltetése gazdaságos legyen az ügyfél számára. Az Intellio Streaming az Intellio által kifejlesztett, egyedülálló hálózati videoátviteli megoldás, amely minimalizálja az IP videomegfigyelő rendszer működéséhez szükséges hálózati sávszélességet. Legfőbb előnye más digitális képátviteli eljárásokkal szemben, hogy jelentősen lecsökkenti a tárhelyigényt, illetve növeli az adott sávszélességű hálózaton telepíthető kamerák számát. A költséghatékony tárterület-gazdálkodás és szerver-tehermentesítés pedig hatással van a rendszer teljes működtetésére, a rögzítők, merevlemezek és hálózati eszközök mennyiségére, illetve kedvezően befolyásolja az áramfelvételt.

Dual stream helyett egyetlen videofolyam
A hagyományos megoldások esetében képrögzítésre és megjelenítésre is külön küld képkockákat a kamera. Az Intellio Streaming újítása az, hogy a rendszer egyetlen videofolyammal képes ellátni a rögzítési és monitorozási feladatokat. A kamerába épített képtartalom-elemző detektoroknak köszönhetően beállítható, hogy a videofolyamban csak azok a képkockák kerüljenek átvitelre, amelyek lényeges képi információt tartalmaznak, tehát ténylegesen szükséges őket továbbítani a rögzítők és a monitorozó állomások felé.

Csökkentett fps
Amennyiben a beállított riasztási paramétereknek megfelelő esemény történik, a kamera megemelt sebességgel továbbítja az eseményről készített képkockákat a szervernek képrögzítési célra, valamint képi és hangjelzéssel riasztja a megfigyelő személyzetet. Amennyiben a megfigyelt területen nincs mozgás, nem következik be riasztást kiváltó esemény, a kamera az előre beállított értékre csökkenti a videofolyam képküldési sebességét (tipikusan 1 fps). Ez jelentős mértékben csökkenti a videorendszer eszközeinek terheltségét.

Intellio Video Codec – Tömörítés a minőség megtartásával
Az Intellio saját, kifejezetten a videomegfigyelés speciális igényeinek megfelelően fejlesztett videotömörítési megoldása egyesíti a korábbi képkockánkénti képtömörítési eljárások (pl. JPEG-re alapuló MJPEG) és a legújabb videotömörítések (MPEG4, H264) előnyeit. Az Intellio Video Codec (IVC), a képkockánkénti tömörítési eljárásokhoz hasonlóan, a videofolyam ki- és betömörítéséhez alacsony számítási kapacitást igényel, ami lehetővé teszi, hogy egy Intellio munkaállomás egyszerre akár 40 megapixeles kameraképet is megjeleníthessen. Az IVC eljárás különösen hatékonyan használja ki, hogy a folyamatosan egy irányba néző biztonsági kamera képkockái között nagyfokú hasonlóság van, ezáltal radikálisan képes csökkenteni a tárkapacitás-igényt és a szükséges sávszélességet. Mivel az IVC a változást szinte veszteség nélkül tömöríti, így a mozgó objektumokról jobb minőségű, felismerésre alkalmasabb képet eredményez, mint a többi megoldás.
Az egyedi technológiával a legkorszerűbb videomegfigyelés valósítható meg úgy, hogy közben a működtetés költségei is optimalizálhatók. A rendszer nem csak spórol: ott is stabilan működik, ahol a sávszélesség csak szűkösen áll rendelkezésre, így a vezeték nélküli hálózatokra (WiFi) épülő városi térfigyelés feladatait is hibátlanul ellátja.

További információk: www.intellio.eu

2012.05.22 08:32:56   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet