Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Kábellopási kísérlet a Keleti pályaudvar metróállomáson

Csütörtökre virradó éjszaka a Keleti pályaudvar metróállomáson a BKV Zrt. munkatársai a szokásos éjszakai ellenőrzés során a főszellőzőnél illetéktelen személyt találtak. A helyszínen kábeldarabolásra alkalmas szerszámok, levágott kábelek voltak. Az ott talált személy – aki sajnálatosan egy BKV-dolgozó – elismerte, hogy a kábeleket el akarta tulajdonítani, őt a rendőrség őrizetbe vette. A levágott kábelek hiánya nem veszélyeztette a biztonságos üzemkezdetet, a forgalom az M2 vonalon május 24-én üzemkezdetkor rendben beindult.

A kábeltolvajok nemcsak a BKV számára okoznak súlyos anyagi terhet, de a pénzbeni károkozáson túl a tolvajok veszélyeztetik a biztonságos üzemeltetését is, akadályozzák a zökkenőmentes utazást, ugyanis ilyenkor gyakran kell forgalomkorlátozásokat életbe léptetni a helyreállítás időtartamára.

Éppen ezért a rendőrség közreműködése mellett a BKK és a BKV továbbra is számít utasaink együttműködésére az évről évre százmilliós nagyságrendű kárt okozó kábellopások megakadályozása, illetve felderítése érdekében. Ezúton is kérjük kedves utasainkat, hogy amennyiben a BKV vezetékhálózatán bűncselekményre utaló tevékenységet észlelnek, értesítsék azonnal a BKK vagy a BKV Zrt. fődiszpécserét a 317-5166-os telefonszámon vagy a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon.

2012.05.25 11:08:07   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet