Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Nagyot szólt a borsodi főnyomozó újabb zenés darabja

Robog a kulturális sztrádán a „Zsák utca 2012”, azaz ismét nagyot szólt a Rendőr-Rock. Telt ház előtt mutatta be a miskolci Művészetek Házában immár harmadik saját szerzeményű musicalét Albert Tamás rendőr őrnagy. A megyei rendőr-főkapitányság főnyomozója az általa vezetett Musical Műhely Miskolc (MMM) társulatát hívta segítségül a darabhoz.


Az elmúlt évek sikerei után a főnyomozó vezette társulat a kulturális sztrádán haladva csak képletesen futott zsákutcába. A drogprevenciós musical középpontjában a fiatalok körében népszerű partidrogok és a kábítószer köré épült bűnözés áll.
Érdemes figyelemmel követni a feltörekvő, és egyre népszerűbb csapatot, hiszen tagjai között igen tehetséges énekesek, táncosok, színészpalánták bontogatják szárnyaikat. Albert Tamás, a Musical Műhely Miskolc elnöke és egyben zeneszerzője szívén viseli a csapat fiatal tehetségeinek sorsát, folyamatos felvételt és fellépési lehetőséget kíván biztosítani a műhely tagjainak és az újonnan érkezőknek is.
A „Zsák utca 2012" ősbemutatóját követően a társulat a közeljövőben újabb előadásokat tervez Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében. Így június 13-án 11.00 órától és 17.00 órától a miskolci Művészetek Házában újra fellép az MMM társulata.


Zsák utca 2012: A darab modern hangvételű, a fiatalokhoz közel álló mai zenei világgal
(hip-hop, beatbox, rap). A cselekmény a jelenben játszódik, szereplői fiatalok. A főszereplő egy lány, aki hugát egyedül neveli, mivel szülei meghaltak. Mint minden fiatalnak, neki is vannak tervei, álmai, barátai. Megismerkedik egy fiúval, és szerelem szövődik közöttük. A fiú bemutatja barátainak, ám az új társaság hamarosan bevezeti a lányt a drog útvesztőjébe. A csapat szelleme magával ragadja. A lógás, a füvezés vagányságnak, jó heccnek tűnő időtöltés, de nem számol a következményekkel. Ezen az úton számára nincs megállás. A darab bemutatja, mennyire könnyű a drogfogyasztás hálójába gabalyodni, és hogyan válhat az eleinte menőnek tűnő életvitel egyre inkább létszükségletté, életformává. A lány személyisége megváltozik, régi barátait elutasítja, testvérét elhanyagolja. Razzia elől menekül, hazudik, pénzt lop otthonról, s amikor már az is kevés a drogra, barátja ráveszi, hogy testével keresse meg a rávalót. Nem veszi észre, hogy kihasználják, kezdi elveszíteni emberi méltóságát. A musical utolsó jelenete megrázó. Nincs happy end, csakúgy, mint a legtöbb valós történetben, de végig nyomon követhetőek a drog szorításából való kiszállás lehetőségei.

2012.05.29 16:35:36   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet