Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

IP szakmai nap az INTELLIO-val

Rendkívüli érdeklődésre tartott számot az I-SEC Kft., az Intellio hazai mesterdisztribútora által szervezett szakmai nap, amelynek témáját a hazai fejlesztő és gyártó cég, az Intellio rendszerének bemutatása szolgáltatta. Csaknem 150, a korszerű hálózati videomegfigyelés iránt érdeklődő biztonságtechnikai szakember és végfelhasználó - cégvezető, intézményüzemeltető - hallgatta tegnap az élő bemutatókkal tarkított előadásokat a budapesti Lurdy Ház konferenciatermében.

A bevezetőben Kópházi János beszélt a CCTV-piac jelenéről, a tendenciákról és mögöttes műszaki tartalmakról. Az Intellio vezérigazgatója szerint ma a kameragyártók és a videomenedzsment szoftverfejlesztők jellemzően egymástól függetlenül fejlesztik termékeiket, holott az IP-technológiában a két termék összhangja elengedhetetlen feltétele a minőségi videomegfigyelésnek. A különböző gyártók termékeinek "bábeli zűrzavarát" hivatott áthidalni a közös nyelvként funkcionáló ONVIF-platform, amely csak első hangzásra old meg minden kompatibilitási problémát. Hiába fejleszt a szoftvergyártó ONVIF-kompatibilis menedzsmentszoftvert, ha a kameragyártók nem vagy csak részben készítik fel erre az eszközöket. A hardver- és a szoftverfejlesztés összhangjának fontosságát ismerte fel az Intellio, és éppen azért tette le voksát a komplett rendszerek fejlesztése mellett, hogy ne csak elméletben, hanem a mindennapi használat során is teljesítse a kamera a rendszerszoftverben leírt funkciókat, és a rendszer valóban hatékony biztonságtechnikai eszköz legyen.

Az Intellio rendszer költséghatékonyságára hívta fel a figyelmet Waldmann Tamás, az Intellio termékmenedzsere, aki átfogó képet adott a megfigyelés központi elemeiről: az ILD okoskamera-családról. Az Intellio okoskamerákra fejlesztett képtömörítési és továbbítási eljárása a ma ismert és elterjedt módszereknél kíméletesebben bánik a sávszélességgel és a tárkapacitással, ezzel együtt az üzemeltetők pénztárcájával.
Élő- és demó videókkal szemléltette az Intellio rendszert irányító szoftvert Pintér Attila, a cég műszaki konzulens munkatársa. A kamerák, a rögzítés és a szoftver optimalizált együttműködése mellett az Intellio kiemelt figyelmet fordít a gazdaságos üzemeltetés gyakorlati részére, és azokat a funkciókat fejleszti, amelyekre a mindennapokban a leginkább szükség van.

Az Intellio marketing célú vásárlóelemző megoldását mutatta be Kiss Ferenc kereskedelmi igazgató. A tulajdonképpen két megoldást is magában foglaló VisiScanner egyrészt arcalapú számlálást, nem- és kormeghatározást végez, a másik terület a kamerával történő emberszámlálásra fókuszál. Mindkét rendszer egyszerű kivitelezést és jól használható, webes felületen elérhető látogatóstatisztikát biztosít. A kereskedelmi igazgató felhívta a figyelmet a termék széles körű alkalmazhatóságára.

A videomegfigyelés gyakorlati tapasztalatait gyűjtötte össze Imre Gergely az ONVIF-használatról szóló előadásában és egyetértett Kópházi Jánossal, az ONVIF nem varázsszó, hiszen ha egy gyártó csatlakozik a fórumhoz, még nem válik a szabvány kötelező alkalmazójává. Sok esetben a portfólió csupán egyetlen modellje ONVIF-kompatibilis. Parditka Mátyás (I-SEC Kft.) bemutatta az Intellio ONVIF specifikált menedzsmentszoftverében rejlő lehetőségeket, ismertette azokat a funkciókat, amelyek gond nélkül működnek más gyártó kameráin. Molnár János (I-SEC Kft.) szerint is komoly feltételei vannak annak, ha nem egy gyártótól származó eszközökkel telepítünk egy rendszert, azonban a meglévő analóg rendszerek IP-eszközökkel történő modernizálása sem ördöngösség, csak néhány alapvető szabályt kell betartani ahhoz, hogy tökéletesen működő rendszert kapjunk.

Az előadások zárásaként Princz Adorján fejlesztési igazgató adott előzetes információt az Intellio közeljövőben megjelenő termékeiről. Ilyen a tömegközlekedési járművek utasterébe tervezett megfigyelő rendszer és a nagy felbontású 5MPX, illetve 12MPX-es okoskamera, amely még hatékonyabb támogatást nyújt a korszerű képelemző eljárásoknak, felhasználva az olyan, Intellio által fejlesztett sávszélesség- és tárkapacitás igény csökkentő innovatív megoldásokat, mint az Intellio Video Codec és Intellio Streaming.

Az idén 10 éves I-SEC Kft. kiemelt területként kezeli a hazai fejlesztésű Intellio rendszerek népszerűsítését. A két cég együttműködése évekkel ezelőtt kezdődött és azóta is töretlenül fejlődik.

 

Üdvözlettel:
Intellio Team


2012.04.03 21:39:52   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet