Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

BIZTONSÁG MINDENHOL MINDEN IDŐBEN

- Schrack tűzjelző rendszerek IP technológiával -


A tűzjelzés három kulcsszava: riasztani – informálni – cselekedni. Ennek a folyamatnak a gyors és megbízható lebonyolítása a garancia a tűzkárok minimalizálására.
Nagy kiterjedésű gyártelepeken a tűzvédelmi szakemberek nem minden esetben tartózkodnak a tűzjelző központ helyszínén. Az IP technológia révén azonban bárhol, bármikor teljes körű tájékoztatást és operatív beavatkozási lehetőséget kaphatnak, akár okostelefonon, táblagépen vagy éppen notebook-on keresztül.
Az elmúlt négy évben a jól ismert Schrack Integral tűzjelző rendszer lépésről lépésre, teljesen megújult. Fejlesztési filozófiájában a jól bevált stratégiát követte a Schrack. Noha az új Integral IP tűzjelző felépítése szinte teljesen megváltozott, a visszafele kompatibilitás gyakorlati előnyeiről egyetlen központnál sem mondtak le. Így amellett, hogy az új központok a legmodernebb technológiai bázison készülnek, nagy processzor teljesítménnyel, hatalmas memóriával és adatátviteli sebességgel, a meglévő rendszerek bővítése, karbantartása, modernizálása költségtakarékos és egyszerű módon lehetséges.
A szabványok és előírások a biztonságtechnikai rendszerek számára elkülönült, csak az adott biztonságtechnikai feladat ellátására szolgáló hálózatot írnak elő, ami így helyes, s belátható időn belül így is marad.
Másrészről viszont látni kell, hogy a piacról számos igény érkezik a lekérdezés, kijelzés, megjelenítés területéről, ezért az IP technológia bevezetése elengedhetetlennek látszott. Az internet és az informatika világa határozza meg az irányt, amelyen a fejlesztésnek haladnia kell. A hardver illesztőknek és az adatprotokolloknak kompatibiliseknek kell lenni a gyors piaci reakciók eléréséhez. Az Integral IP erre a feladatra született! A központ közvetlenül beköthető egy épület IT infrastruktúrájába, elérhető intraneten, interneten keresztül, a különböző megjelenítő és kezelő egységek amennyiben nem a tűzoltóság riasztására szolgálnak, szintén ezeken a hálózatokon keresztül működhetnek.
Mivel a Schrack ezt a technológiát központ mérettől függetlenül valamennyi berendezésében bevezette, így a korábban csak nagy rendszerek kiváltságaként működő szolgáltatások a legkisebb központoknál is elérhetők.
Lényeges újítás az új Integral LAN mesh hálózat bevezetése is. Az elv abban áll, hogy többszörös kapcsolatot hozunk létre két hálózati csomópont között. Ezzel egyszerre több (elméletben) előforduló kapcsolathiba esetén is biztosítható, hogy a hálózati kapcsolat fennmaradjon. A Schrack tűzjelző rendszerek legendás megbízhatósága így az új technológiai bázison tovább erősödött.
   
A teljesen szabadon választható kábelezési topológia lehetővé teszi, hogy a vevő építési feltételeihez igazíthassuk a hálózatot. Az Integral LAN-hoz hálózati kártyák különféle interfészekkel (RS 485, üvegszál, DSL) állnak rendelkezésre, miáltal a külső modemek és konverterek már a tűzoltó múzeumok anyagát gazdagíthatják.
Az adatátvitel területén bekövetkezett ugrással új korszak vette kezdetét a tűzjelzéstechnikában. A 2.5 Mbites sebesség teljesen új alkalmazásokat tesz lehetővé, mint például firmware update a hálózat valamennyi központjára, egyetlen helyről, üzem közben!


Az Integral IP rendszercsalád

Integral IP CX Integral IP MX
• Moduláris, decentralizált felépítés • Kompakt, decentralizált felépítés
• 100% redundáns rendszer • Szoftver redundancia
• TCP/IP hálózatba kapcsolható • TCP/IP hálózatba kapcsolható
• X-LINE képes: legfeljebb 16 hurok ill. 4.000 elem központonként • X-LINE képes: legfeljebb 4 hurok/központ; legfeljebb 250 elem hurkonként
• Többzónás oltóközpont • Egyzónás oltóközpont

 

2012.04.17 08:48:57   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet