Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Hatalmas veszteséget könyvelhetnek el az áruhamisítók

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei a napokban több sikeres ellenőrzést tartottak a nyugati országrészben, amelynek során rekord értékű hamis áru-szállítmányt foglaltak le négy magyar és két szlovák forgalmi rendszámú kamionból.

 

Az egyik kamion a Brit Virgin szigetekről származó rakományt szállított. A legális rakomány közé rejtve a pénzügyőrök összesen 9.540 pár, a Crocs márkájú papucsokra megtévesztésig hasonlító lábbelit találtak 9 és fél millió Ft értékben.

 

A másik tehergépkocsi Törökországból tartott Szlovákiába. A szállítmány átvizsgálásakor a NAV munkatársai az eredetire megtévesztően hasonlító 8510 darab különféle autós emblémával ellátott kulcstartót és 80 darab Mercedes emblémát találtak, összesen 9 és fél millió Ft értékben.

 

Két szállítmányban pedig - szintén a Virgin szigetekről és a Hongkongból érkező – a legális cipőszállítmány közé rejtve 4.308 pár Adidas védjeggyel ellátott hamisított sportcipőt foglaltak le a pénzügyőrök, összesen 21 és fél millió Ft értékben.

 

Egy Hegyeshalom térségében megtartott ellenőrzés keretében a Bevetési Főigazgatóság pénzügyőrei két magyar forgalmi rendszámú tehergépjárműben Kínából származó edény- és késkészleteket találtak. Az egyik kamion rakományának átvizsgálása során 9.200 darab, Bachmayer márkajelzésű, védjegyoltalom alatt álló késkészlet került elő, 276 millió Ft értékben. A másik szállítmány pedig 1.556 darab Bachmayer Solingen márkajelzésű, az eredetire megtévesztően hasonlító edénykészletet tartalmazott, 70 millió Ft értékben.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az összesen 387 millió forint értékű hamis árut – lábbeliket, kulcstartókat, kés- és edénykészleteket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.

 

 

 

2012.03.02 09:10:41   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet