Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Budapest, 2012. március 20. – Március végén mutatkozik be a hazai piacon az ISCON egyedülálló megoldása, az infravörös hőtérképezés elvén működő személyátvizsgáló rendszer.

A thermográfia a közeljövőben alkalmazásszinten is megjelenhet a biztonságtechnikában. A hőtérképezés módszerét már évtizedek óta használják más iparágak, de esetenként a biztonsági szakma is segítségül hívta az eljárást: legutóbb a 2009-es sertésinfluenza járvány idején, amikor a lázas utasokat próbálták kiszűrni a repülőtereken. Ám az eljárásban rejlő lehetőségeket ez korántsem merítette ki.

 

„A ki- vagy becsempészni kívánt tárgyak nem feltétlenül készülnek fémből. Ezek fémdetektor kapuval nem észlelhetők, így a személyátvizsgáló pontokon bizony be kellene látni a ruha alá is. A legújabb „mindentlátó” testszkennerek, mind áruk, mind pedig a személyiség-jogi aggályok miatt még nem nyújtanak megoldást erre az igényre.” – vázolta Solymár Zoltán, a Z&Z Kft biztonságtechnikai szakértője. „A hőkamera alkalmazása logikus ugyan, de az eddigi eljárások közül egyetlen sem nyújtott elfogadható teljesítményt.”

 

A hőtérkép professzionális alkalmazása eddig nem terjedt el a biztonságtechnikában. Pedig a zsebekben, a ruházat alatt, vagy éppen a testre rögzítve elhelyezett tárgyak eltérő hőképét megmutatni képes - új technológiai megközelítést alkalmazó - rendszer ígéretesnek tűnik. Ha az ISCON innovációja meggyőzi a hazai szakembereket, akkor rövidesen újabb kiskapu záródhat be a védett objektumok bejáratainál.

 

Az ISCON „Hővezető Infravörös Technológia” a thermográfia legérzékenyebb módszerével térképezi fel az átvizsgált személy ruházatát anélkül, hogy bármilyen sugárzást használna, vagy akár intim testrészeket fedne fel. Alkalmazása ezért sem egészségügyi, sem pedig személyi jogi kockázatokat nem jelent, ugyanakkor anyagától függetlenül minden takarásban lévő tárgy mérete és elhelyezkedése pontosan meghatározható az átvizsgálás során.

 

„Személy szerint nagyon örülök, hogy erre a hazai bemutatóra elsőként az MBF konferencia szárnyai alatt kerül sor. A szakmai párbeszéd támogatása és a kapcsolatok erősítése mellett fontosnak tartjuk, hogy a hazai szakemberek a leghamarabb ki is próbálhassák a legújabb fejlesztéseket” – nyilatkozta Majoros Gábor. „A legjobb eszközöket szeretnénk a legfelkészültebb szakembereknek” – tette hozzá a Magyar Biztonsági Fórum elnöke.

 

 

 

További információt a Z&Z Export Import Kft.-ről, a cég által forgalmazott termékekről és megoldásokról a www.zandz.hu weboldalon talál.

A Magyar Biztonsági Fórum-ról többet a www.mbf.hu honlapon tudhat meg.


Infravörös technológia a kapukban_ZZ_pressrelease_120320

2012.03.26 05:16:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet