Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Furcsa pótkocsinak tűnhet, de valójában egy hipermodern traffipax

A Vitronic által kifejlesztett Enforcement Trailer nem más, mint egy futurisztikus külsejű pótkocsi, amit a rendőrök egy vonóhorgos autóval villámgyorsan átvihetnek az egyik helyszínről a másikra, ott pedig fix sebességméréséket végezhetnek a segítségével. Az újszerű traffipax először 2015 végén bukkant fel az utak mellett, és az utóbbi hónapokban a német rendőrség egyik közkedvelt sebességmérő eszközévé vált.

A rendszámtáblával rendelkező Enforcement Trailer saját energiaellátással van felvértezve, ami azt jelenti, hogy akár hosszú napokon át is képes ellátni a rábízott feladatokat. Az emberi beavatkozás nélkül tevékenykedő szuper traffipax beépített modemet is kapott, így az általa készített felvételeket azonnal be tudja küldeni a központba. Természetesen titkosított, hackerek által állítólag feltörhetetlen kapcsolaton keresztül.


Az egyszerre több sávban, több irányban is mérni képes, 150 ezer eurós Enforcement Trailer felismeri a járművek méretét, és a behajtani tilos táblát semmibe vevő autósokról is automatikusan készíti a felvételeket. A fejlesztők a vandálokra is gondoltak, az eszköz külseje nemcsak az emberi erőnek, hanem a rá kilőtt puskagolyónak is képes ellenállni.

http://hvg.hu/cegauto/20180312_potkocsinak_tunhet_de_valojaban_egy_hipermodern_traffipax

 

2018.03.13 06:26:59   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet