Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

3 és fél milliós kábellopás érte a BKV-t

Déltől üzemzárásig pótlóbuszok közlekednek a 41-es villamos külső szakaszán

Ma kora reggelre ismeretlen tettesek 3 és fél millió forintos kárt okozó kábellopást követtek el a 41-es villamos vonalán. Ezért a vezeték pótlásának idejére, a mai napon 12.00 órától előreláthatóan az esti üzemzárásig a Savoya Park és Kamaraerdő között villamospótló autóbuszok közlekednek. Amellett, hogy a tolvajok veszélyeztetik a villamosközlekedés biztonságát, akadályozzák utasaink közlekedését, ahogy a BKV-t is jelenlegi anyagi helyzetében rendkívül hátrányosan érintik a történtek. A BKK és a BKV kéri, hogy aki rendelkezik információval a tettesekről, ossza meg a közlekedési cégekkel vagy a rendőrséggel.

Ma reggelre kábeltolvajok mintegy 300 méter hosszúságban loptak el vezetéket a 41-es villamos vonalán. Tettükkel 3 és fél millió forintos kárt okoztak a BKV-nak, amely társaságunk jelenlegi, nehéz anyagi helyzetében igencsak megterheli büdzsénket. Az anyagi károkozáson túl a tolvajok veszélyeztetik a villamosközlekedés biztonságos üzemeltetését is, valamint akadályozzák utasaink közlekedését is.

Az ellopott kábelek pótlásának idejére, azaz a mai napon déli 12.00 órától várhatóan az esti üzemzárásig a 41-es villamosok módosított útvonalon, a Batthyány tér és a Savoya Park (a 18-as villamos végállomása) között közlekednek. Innen a kamaraerdei végállomásig villamospótló autóbuszokkal lehet utazni.


A rendőrség közreműködése mellett a BKK és a BKV továbbra is számít utasaink együttműködésére az évről évre százmilliós nagyságrendű kárt okozó kábellopások megakadályozása, illetve felderítése érdekében. Ezúton is kérjük kedves utasainkat, hogy amennyiben a BKV vezetékhálózatán bűncselekményre utaló tevékenységet észlelnek, értesítsék azonnal a BKV Zrt. fődiszpécserét a 317-5166-os telefonszámon vagy a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon.

2012.01.24 13:53:49   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet