Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Drónokkal figyelné a határait az USA

A Nemzetbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security, DHS) érdeklődik egy olyan kamerarendszer után, ami majdnem négy négyzetmérföldnyi területet tud megfigyelni. A kiírás szeirnt mindezt az Amerikai Egyesült Államok területén üzemeltetnék, hosszú működési idővel számolva.

Egyelőre nincs szó konkrét beruházásról, egyszerűen csak egy nagy területre kiterjedő, légi felügyeleti rendszert keresnek. Ez a legújabb jele annak, mennyire hatékony a katonai megfigyelési technológia, amit most a USA területét fenyegető illegális bevándorlók és terroristák ellen vetnének be.

A DHS olyan rendszert szeretne ami folyamatosan figyel 5-10 négyzetkilométeres területet. A folyamatosság a kiírásban azt jelenti, hogy legalább annyiszor kell ránézni egy területre, hogy felfedezhető legyen az élet nyoma. Amikor pedig nem folyamatos módban vannak a kamerák, több kilometer hosszan kell egyenesen látniuk, így figyelnék meg például a jellemzően az USA és Mexikó között húzódó határszakaszokat. Feltétel, hogy a rendszert rá lehessen szerelni egy P-3 Orion kémrepülőre, vagy egy Predator típusú drónra.


Nem téved, aki szerint ez hasonlít az Afgansztánban és Irakban használt rendszerekhez: a drónok pilótái ugyanúgy egy irányítóközpontból figyelnék a folyamatos, élő adást. Az első tesztek az arizonai Nogales-ben lesznek.

 

2012.01.24 13:58:55   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet