Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Párlatok illegális forgalomba kerülésének megakadályozása érdekében végzett ellenőrzéssorozat eredményei

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idei év tavaszán lefolytatott ellenőrzések tapasztalatai alapján a 2011. október - november hónapban ismét speciális ellenőrzéssorozatot tartott a párlatok illegális kereskedelmi forgalomba kerülésének megakadályozása érdekében.


A vizsgálatok hatékonyságának növelése miatt az ellenőrzések során a NAV alkoholvizsgáló mobil laboratóriuma is közreműködött.

A NAV munkatársai összesen 1018 ellenőrzést végeztek és 180 esetben (az ellenőrzések 17,68 %-ában) tapasztaltak jogsértést. Az ellenőrzések során lefoglaltak összesen 860 liter cukorcefrét, megközelítőleg 3700 liter alkoholterméket, 461 szál dohányterméket, 1263 liter szőlőbort és 7761 liter egyéb bort.

 

A jogsértések sikeres feltárása nyomán indult jövedéki eljárásokban összesen 1.576.000,- Ft mulasztási, 27.551.051,- Ft jövedéki bírság és 38.433,- Ft jövedéki adó kiszabása várható.

Az adminisztrációs kötelezettségek mulasztásos megsértésén túl az alábbi jogsértések fordultak elő:

§ adózás alól elvont jövedéki termék birtoklása,

§ igazolatlan eredetű, címkén feltüntetettől eltérő szeszfokú alkoholtermék birtoklása,

§ denaturáló szert tartalmazó alkoholtermék birtoklása,

Fentieken túl a pénzügyőrök lefoglaltak több - a jogszabályi rendelkezések megsértésével birtokolt - desztilláló berendezést is, valamint előfordult olyan eset is, amikor egy magánszemély újsághirdetésben kínált értékesítésre párlatot. A hirdetésre jelentkezve a pénzügyőrök az illetékes Adóigazgatóság ellenőreivel közösen próbavásárlást tartottak, majd az ezt követő helyiségellenőrzés során a nagy mennyiségű párlat mellet a párlat szállítására használt gépjárművet is lefoglalták.

 

 

2011.12.19 09:17:29   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet