Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

GSM kaputelefon egyedi igényekhez mérten

Új technológia, új megoldás, amit az InterCom GSM nyújt. Több lehetőség, egyszerűbb problémamegoldás, másfajta kényelem, és egy újfajta biztonság. Tömören így jellemezhetnénk a TellSystem Communication Kft. legújabb fejlesztését, még tömörebben pedig úgy, hogy már elérhető a GSM kommunikációra épülő kaputelefon rendszer! A lényege, hogy egy analóg kaputelefon kültéri egységéhez illesztve, a becsöngetés nem a beltéri egység felé történik, hanem mobiltelefonra.
Nézzük mely esetekben lehet hasznos eszköz.

Többlakásos rendszer
Az InterCom GSM modul akár négy lakásos kaputelefonként is használható. Lakásonként két darab telefonszámot lehet megadni, melyek kicsöngetési ideje szabadon beállítható. Amennyiben az elsőnek hívott telefonszám nem válaszolna vagy nem elérhető, automatikusan hívja a másodikat. A modul GSM hálózaton létesít kapcsolatot a hívott számmal, így a távolság korlátlan, valamint az eszköz beüzemeléséhez csak a tápellátást kell biztosítani, amellyel megspórolhatjuk a kábelezésnek köszönhető kellemetlenségeket.

Választható kimenetvezérlés
A hívás fogadását követően eldönthetjük, hogy az illetőt szeretnénk-e beengedni. A hívás megszakítása esetén az ajtók zárva maradnak, míg ha úgy döntünk, hogy kinyitjuk az ajtót, akkor eldönthetjük, hogy a két kimenet közül melyiket szeretnénk vezérelni. Külön tudjuk nyitni a kiskaput is, illetve a nagykaput vagy akár a sorompót is.

Kapu-, sorompónyitás
Hanghívással aktiválhatjuk az InterCom GSM kimenetét. Hívószám azonosítás nélkül korlátlan telefonszámmal, míg hívószám azonosítással az előre felprogramozott telefonszámokkal tudjuk a kimenetet vezérelni. A ProRead szoftver lehetővé teszi, hogy egy CSV fájlból beolvashassuk a telefonszámokat, amelyekkel vezérelni szeretnénk a kimeneteket és arra is lehetőséget ad, hogy külön-külön paraméterezhessük, hogy az adott telefonszám melyik kimenetet vezérelje.

Kompatibilitás
Az InterCom GSM fejlesztésénél fontosnak tartottuk, hogy a modulunkat könnyen lehessen csatlakoztatni a Magyarországon forgalmazott kaputelefonokhoz. Ennek köszönhetően, nem egy új rendszert kell megtanulni, hanem a már megszokott kültéri egységekhez lehet illeszteni a modult.

Tápkimaradás figyelés
A tápfigyelési funkció lehetővé teszi, hogy SMS-ben vagy hangüzeneten keresztül értesüljünk hálózati tápkimaradásról. Az InterCom GSM modulnál egy gyors csatlakozóval ellátott Litium-Polimer akkumulátor biztosítja a folyamatos kommunikációt akár 24 órán keresztül. A táphiba az eseménynaplóban is rögzítésre kerül.

Napló, GSM térerő figyelés
A 16 000 esemény tárolására alkalmas eseménynapló lehetővé teszi, hogy a telepítést követően minden változást le tudjunk kérdezni. A napló tárolja az eseményt és annak időpontját, a GSM státuszát és a térerőt, illetve vezérlés esetén az SMS küldő vagy a hívó telefonszámát. Az értesítések is naplózásra kerülnek, így a kimenő hívások illetve a kézbesített SMS-ek is. Az eseménynapló exportálható CSV fájlba, így könnyedén lehet szűréseket, rendezéseket készíteni.
A termékek folyamatosan ellenőrzik a térerőt és az óránkénti legalacsonyabb értéket egy külön memóriában tárolják. A ProRead szoftver a memória kiolvasását követően egy grafikonban felrajzolja az értékeket, amellyel ellenőrizhetjük a hálózat stabilitását, illetve a térerő ingadozást. Szükség esetén egy nagyobb nyereségű antennával javíthatjuk a hálózati kapcsolatot.

Programozás
A telepítői igényekhez igazodva lehetővé tettük, hogy lehessen SMS-sel is és számítógéppel is programozni. Egy SMS-ben akár több parancsot is megadhatunk, így az új SMS parancsoknak köszönhetően egyszerűbben és gyorsabban tudjuk megváltoztatni a beállításokat.

További információ:

Tellsystem.eu, 30 979 0000, Schmidt  András


2011.12.30 02:09:23   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet