Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Teljesen megújul Vác állomás - közbeszerzés

 

Két közbeszerzés keretében korszerű, felújított, utasbarát állomást építtet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő. Új magasperonok, P+R parkoló, gyalogos aluljárók, új biztosítóberendezési és távközlő rendszer is épül 2014-ig.

A NIF kiírta a Vác állomás átépítése beruházás kivitelezői közbeszerzését, valamint külön eljárás keretében Vác állomás kapcsolódó biztosítóberendezési és távközlési munkáira ugyancsak ma jelent meg a tender. Az nyertes kivitelezőknek az alábbi munkálatokat kell elvégezni:

Az állomásépület teljesen átépül. A belső elrendezés az utasforgalom igényeinek jobb kiszolgálása érdekében átalakul, pl. nagyobb pénztárcsarnok, mellékhelyiségek épülnek. Az üzemi létesítmények is megújulnak, elhelyezésük ésszerű, gazdaságos lesz. Az akadálymentesítést rámpák biztosítják az épületben. A nyílászárókat és a tetőszerkezetet is lecserélik, a külső homlokzat megújul (vakolat, színezés), alkalmazkodva a helyi védettség jellegéhez.

Az állomás átépítése is teljes körű lesz, mely magában foglalja a vasúti vágányhálózat teljes átépítését, valamint a kapcsolódó vasúti infrastrukturális elemek korszerűsítését is. A beruházás keretében a jelenlegi kényelmetlen keskenyperonokat elbontják és új, az esélyegyenlőségnek megfelelő 55 cm magas peronok épülnek.

A megújult peronokat a jelenlegi szintbeni átjárás helyett korszerű, tágas gyalogos aluljáró fogja biztosítani, mely az állomás mindkét oldalát össze fogja kapcsolni. Az akadálymentesítés jegyében lifteket alakítanak ki a mozgáskorlátozottak részére.
Az időjárás ellen perontetők védik majd az utasokat, az állomásépület is teljes korszerűsítésen esik át.
Deákvár és a városközpont közötti kapcsolat javítása érdekében a Naszály úti aluljáró mellett új gyalogos és kerékpáros aluljáró létesül. Ezzel együtt a meglevő aluljáróból a szűk keresztmetszetű (1 sávos) aluljáróból a járdát elbontják, így az aluljáró 2x1 közúti sávon teljes egészében a gépjárműforgalomra lesz használható. A Deákvár felől érkezők peronokra jutásának megkönnyítése érdekében az új gyalogos és kerékpáros aluljáróból lépcsők fognak a peronokra vezetni.

Az állomás megközelíthetőségének javítása érdekében az állomáson mintegy 400 P+R parkoló létesül mind a deákvári, mind a Duna felőli oldalon. Az állomás környezetét parkosítják, a Széchenyi utcai előteret díszburkolattal látják el, míg a zajvédelemről zajárnyékoló falak fognak gondoskodni.

A fentiek mellett az alábbi feladatokat kell elvégezni a vállalkozónak:

- Új Állomási órahálózat, távközlő, térfigyelő és utastájékoztató rendszer építése.
Új elektronikus állomási biztosítóberendezés létesítése Vác állomáson az interoperabilitási követelményeknek megfelelően
- Az új távközlési és biztosítóberendezési funkciókat magába foglaló üzemi épület építése
- Valamennyi forgalmi és szakági műszaki helyiségben tűz- és betörésjelző berendezések telepítése,
- A munkák keretében létesülő valamennyi biztosítóberendezési rendszer végleges építési engedélyéhez, üzembe-helyezéséhez és hatósági használatbavételéhez szükséges valamennyi feladat elvégzése, beleértve a szükséges tervek elkészítését, engedélyeztetését, jóváhagyatását is.

A nyertes vállalkozó az állomási munkálatokat várhatóan 2012 első félévében kezdi el és a tervek szerint 2014 évben be is fejezik, míg a biztosítóberendezési és távközlési munkákat várhatóan 2012 nyarán kezdik el és a tervek szerint 2014 év végére fejezik be.

Vác állomás átépítése beruházás

Az ajánlattételi határidő: 2012. március 1.
Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2012. április 26.
A szerződéskötés tervezett időpontja: 2012. május 17.

Vác állomás biztosítóberendezési és távközlési munkái

Az ajánlattételi határidő: 2012. 03. 01.
Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2012. 04. 26.
A szerződéskötés tervezett időpontja: 2012. 05. 17.


A projektek az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával, a Közlekedés Operatív Program keretén belül valósul meg.


2012.01.08 12:55:54   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet