Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

2012-ben folytatódnak a vállalkozásfejlesztési pályázatok

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával az idén ismételten benyújtható lesz számos, az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett vállalkozásfejlesztési pályázat.

 

A 2007-től 2013-ig tartó fejlesztési időszakban a gazdaságfejlesztés területén eddig 16 483 pályázat esetében született támogatói döntés 858,5 milliárd forint értékben. Az Új Széchenyi Terv számos népszerű vállalkozásfejlesztési pályázata tehát rengeteg hazai vállalaton segített, ezért a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával tíz vállalkozásfejlesztési kiírást is meghosszabbít 2012 végéig.

 

A tíz pályázat közül a „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése”, a „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása”, a „Mikrovállalkozások fejlesztése”, a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára”, a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése”, valamint az „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című konstrukciók esetében fennáll a lehetőség, hogy amennyiben egy vállalkozás ezekre 2011-ben adott be pályázatot, a támogatási döntés időpontjától függetlenül 2012-ben újabb pályázat benyújtására jogosult.

 

Ezeken kívül az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása”, a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása”, az „Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása” és a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázatokra is egész évben lehet majd pályázni.

 

A közép-magyarországi régióban a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című kiírás esetében 2012. május 31-ig, a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” esetében 2012. június 30-ig lehet a pályázatokat benyújtani, minden más régióban az év végéig lehet pályázni.

 

A Kormány az Új Széchenyi Terv segítségével nagy hangsúlyt fektet a hazai kis- és középvállalkozások támogatására, ezáltal a gazdaság fellendítésére. Az uniós támogatások felhasználása akkor valósulhat meg a leghatékonyabban, ha a korábbi pályázati kiírásokból leszűrt tapasztalatok alapján a legsikeresebb konstrukciókat minél több magyarországi vállalkozó ki tudja használni.

 

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

 

2012.01.09 08:29:31   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet