Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Együttműködési megállapodás a NAV és a rendőrség között

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, valamint a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

 

A NAV és a rendőrség szoros, egymás munkáját kölcsönösen támogató együttműködése több éves múltra tekint vissza, amelyet a feketegazdaság, illetőleg a szervezett bűnözés elleni hatékony hatósági fellépés igénye tett indokolttá.

A most aláírásra kerülő megállapodás az eddigiek során kialakult munkakapcsolatok mentén biztosítja a szervezetek közös fellépésének hatékonyságát.

 

A megállapodás egyrészt a hivatali hatáskörben észlelt jogszabálysértéssel kapcsolatos bűnügyi jelenségek kölcsönös jelzésére terjed ki, másrészt magában foglalja a felek közötti rendszeres információcserét, a közös feladatok összehangolt, koordinált elvégzését és a szükség szerinti konzultációkat. Mindemellett a rendőrség segítséget nyújt az ellenőrzések, végrehajtási eljárási cselekmények lebonyolításában, a helyszínek biztosításában is.

 

Az együttműködési megállapodást Dr. Tóth Tamás, rendőr dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya (Budapesti Rendőr-főkapitányság), Dr. Simon Tamás, rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, mb. megyei főkapitány (Pest Megyei Rendőr-főkapitányság), Szabó Károly, pénzügyőr dandártábornok, főigazgató (NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága) és Tamásné Czinege Csilla, főigazgató (NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága) írta alá.

 

2011.12.12 10:20:20   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet