Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Biztonságos lesz a meccsre járás

Az MLSZ 960 millió forintot költhet az NB I.-es futballstadionok egységes biztonsági rendszerének tervezésére és kiépítésére. A szövetség gyorsított közbeszerzésen választ kivitelezőt, akinek személyazonosításra alkalmas kamerarendszert is telepíteni kell. Július elsejétől csak névre szóló jeggyel lehet szurkolni a meccseken.


A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki az NB I.-es futballstadionok biztonsági rendszerének tervezésére és üzembe helyezésére, a beszerzés becsült értéke nettó 669 millió forint. A fejlesztés első körében részt vevő létesítmények számát a tárgyalások során határozzák meg a rendelkezésre álló keretösszeg figyelembevételével. A biztonságtechnikai fejlesztésre a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma bruttó 960 millió forintos támogatást biztosít az MLSZ-nek, az összeg ugyanakkor várhatóan nem elegendő valamennyi, 15 magyarországi stadion beléptető és ellenőrző rendszerének kiépítésére, mint ahogy a keret nem futja az üzemeltetési költségekre sem.

Az MLSZ elnöksége november végi ülésén hozott határozatot arról, hogy a projekt keretében június 30-ig el kell készülnie az első stadionnak. Az első két létesítmény a székesfehérvári Sóstói Stadion és a győri ETO-stadion lesz, mert a FIFA/UEFA előírásai, a földrajzi elhelyezkedés és a szükséges átalakítások költségének figyelembevételével jelenleg ez a két létesítmény alkalmas leginkább a kiemelt mérkőzések, így a válogatott vb-selejtezőinek megrendezésére.

Az infrastruktúra az MLSZ tulajdonában marad, az üzemeltetés költségét azonban a kluboknak kellene állniuk, hacsak nem kapnak erre majd külön állami támogatást. A Ferencváros új stadion építését tervezi, így várhatóan a klub most kimarad az egységes fejlesztésből. Az MLSZ prioritásként kezeli a győri és a székesfehérvári pályát, mivel a budapesti Puskás stadion lebontásával csak ezek a helyszínek felelnek meg a nemzetközi futballmeccsek rendezési előírásainak.

A sporttörvény júliusi módosítása szerint 2012. július elsejétől csak névre szóló jegyeket és bérleteket értékesíthetnek a rendezők, akiknek a beléptetéskor ellenőrizni kell a szurkolók személyazonosságát, valamint kötelezővé tehetik a személyazonosításra alkalmas klubkártyák bevezetését is.

2011.12.12 13:01:12   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet