Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A Lambda-Com cégcsoport nyerte a Magyar Közút tenderét

A Lambda-Com Kft. nyerte el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. flottamenedzsment rendszer (FMR) alapkiépítésének első, 1200 jármű ellátására vonatkozó ütemét. A tárgyalásos közbeszerzési eljárás során a Lambda-Com sikeresen teljesítette a részvételi szakaszban előírt követelményeket, a jótállás és a benyújtott pilot projekt az előírt feltételeknek maximálisan megfelelt, végül a legkedvezőbb ajánlatot tette a feladatok ellátására.
A rendszer kiépítése során a Lambda-Com Kft. 1200 járművet lát el a cégcsoport által fejlesztett WebEye megoldással, amelynek segítségével helyben és időben rögzíthetővé válik a járművek mozgása, továbbá a 400 sószóró adapter adatai. A Magyar Közút Zrt.-nél kiépítésre kerülő rendszer automatikusan gyűjti és továbbítja a pozíció-, idő-, valamint a jármű CAN-BUS hálózatáról érkező adatokat.
A pályázat során előírás volt, hogy a rendszer alkalmassá tehető legyen a későbbiekben az üzemanyag-fogyasztás mérésére és ellenőrzésére is. Ezen a területen is a Lambda-Com cégcsoport kiemelkedő hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. A Magyar Közút járműparkja szerteágazó, többféle gyártmányú, évjáratú, különböző gyártási szériából származó gépjárművekből áll, ezzel a heterogén járműparkkal speciális feladatokat lát el. Éppen ezért az egyedi feladatok elvégzése miatt általános flottamenedzsment rendszerek nem felelnek meg a célnak.
A Lambda-Com cégcsoport fő erőssége, hogy az általa kínált telematikai szolgáltatások minden körülmények között kifogástalanul teljesítik az ügyfelek által támasztott elvárásokat. Mindez azt is jelenti, hogy speciális problémákra is reflektálni tud szolgáltatásaival. Nem csak a járművekre kell ilyenkor gondolni, hanem azokra a feladatokra is, amelyeket azzal végeznek. A Magyar Közút tenderét éppen ennek a komplex ugyanakkor személyre szabható tudásnak köszönhetően nyerte el.
A Lambda-Com cégcsoport magyar tulajdonú multinacionális vállalat. A cégcsoport Európa 14 országában jelen van, Magyarországon és Romániában piacvezető pozícióval rendelkezik a B2B járműkövető szolgáltatások terén. Rendszerükkel jelenleg több mint 23 ezer jármű van felszerelve. A cégcsoport által kifejlesztett telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás” a GPS/GPRS technológia alkalmazásával naprakészen, valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését.
A flottamenedzsment rendszer kiépítését a Lambda-Com Kft. 2012 elején kezdi meg és 6 hónap alatt fejezi be. A projektet 164.820.000. forint + ÁFA, azaz bruttó 206.025.000. forintért nyerte el.

 

Lambda-Com Kft.
A Lambda-Com Kft. fő tevékenysége a közlekedésinformatikai fejlesztés. A Magyarországon piacvezető, Európa 14 országában jelen lévő cégcsoport tagja a nemzetközi értékesítési leányvállalat, a WebEye International Kft., és a közlekedési informatikai profilú Best Way Traffic Kft. A Lambda-Com által kifejlesztett telematikai- (Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató „WebEye megoldás” a GPS/GPRS technológia alkalmazásával naprakészen,valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. A Best Way Traffic Kft. fő szolgáltatása egy jól működő, felhasználóbarát valós idejű dugófigyelő rendszer, amely mind a nagyobb logisztikai cégek, mind pedig a kis- és nagyvállalatok, illetve a lakosság számára is hasznos közlekedési adatokkal szolgál.

2011.12.12 13:13:27   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet