Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Bajánsenye-Boba vasútvonal közlekedés-biztonságát jelentősen növelő rendszer

A Bajánsenye-Boba vasútvonal közlekedés-biztonságát jelentősen növelő rendszer telepítéséhez tervezési és kivitelezési közbeszerzés írt ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., a tervek szerint a beruházás 2014 nyarának végére fejeződik be.

A NIF Zrt. pénteken arról adott tájékoztatást, hogy a Bajánsenye-Boba vasútvonalon is telepítik az ETCS 2-t, azaz az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjét.
A közlemény szerint a tervezett telepítési munkálatok 101 kilométer vonalhosszt érintenek.
Az ETCS elsődleges feladata a vonatok közlekedésének felügyelete, a vasúti forgalom biztonságának garantálása a legkülönbözőbb üzemi helyzetekben. Ha a mozdonyvezető a rendszer figyelmeztetését követően nem csökkenti a sebességet megfelelő mértékben, ha a sebesség eleve túl magas, illetve ha a vonat megállásra vagy a sebesség csökkentésére utasító jelző felé közelít, a rendszer automatikusan bekapcsolja az üzemi féket, s ha szükséges, a vészféket is - tájékoztatott a NIF Zrt.
Az ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszer kiépítésével lényegesen emelkedik a Szlovéniába vezető vasútvonal biztonsági szintje. A nyertes vállalkozónak a Bajánsenye-Boba vasútvonalon ETCS 2 rendszer telepítésének megtervezését és kivitelezését is el kell látnia.
A fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósul meg a Kohéziós Alap társfinanszírozásával.

 

 

2011.12.16 12:25:32   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet