Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Tíz darab, pisztolylövedékeket tartalmazó borítékot találtak Olaszországban

Tíz darab, pisztolylövedékeket tartalmazó borítékot találtak Olaszországban, amelyet Mario Monti miniszterelnöknek, elődjének, Silvio Berlusconinak, valamint egyes napilapok főszerkesztőinek címeztek.


A Monti nevére szóló borítékban egy 9 kaliberű lövedék volt, Berlusconiéban 7.56-ös. A calabriai Lamezia Terme postai elosztóközpontjában találták meg azt a tíz borítékot, melynek mindegyikében egy-egy lövedéket adtak fel.
A Digos terrorizmus ellenes nyomozóigazgatóság órákon keresztül vizsgálta át a karácsonyi levélforgalmat és ellenőrzést tartottak a szintén gyanús feladványokat jelző bolognai postaközpontban is.
A borítékok címzettjei között szerepelt továbbá Elsa Fornero, a Monti-kormány jóléti minisztere, Pierluigi Bersani, a Demokrata Párt (PD) főtitkára, Pierferdinando Casini, a Kereszténydemokrata Unió (UDC) elnöke és öt, jobb- és baloldali napilap, a Corriere della Sera, La Repubblica, Libero, La Padania, Il Tempo főszerkesztője.
A lövedékeket a Movimenti Armati Proletari (Fegyveres Proletár Mozgalmak) elnevezésű szélsőbaloldali szervezet halálos fenyegetést tartalmazó röpirata kísérte. Sajtóértesülések szerint a szöveg a római parlamentben ma szavazáson levő megszorító csomag módosítását követelte. "Máskülönben mind megfizettek érte. Eltalálunk benneteket, az utolsó csepp vérig harc lesz. Ólomból nincs hiány és most érkezik a TNT az arab barátoktól. A költségvetés elkészült, kész a temetésetek is. Rómában találkozunk" - írta az újabb merényletekre utaló szélsőbaloldali szervezet. Hozzátette, hogy a Monti-csomag sújtotta szegény emberek, a munkások és olasz családok védelmében cselekszenek. A szervezet röpirata a rendőröket is figyelmezteti, "ne akarjanak hőst játszani".
Csütörtökön levélbombát hatástalanítottak az olasz adóhivatal római irodáján. Ennek igazgatója kezében december 9-én robbant fel egy másik levélbomba. December 12-én lövedéket tartalmazó boríték érkezett Gianni Alemanno római polgármesterhez és Paola Severino igazságügyi miniszterhez. Az elsőt a Vörös Brigádok szélsőbaloldali terrorszervezet vállalta magára, a másik névtelen volt.

 

 

2011.12.16 12:48:41   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet