Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Metrótakarító céget keres a BKV

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) teljes járműparkjának és az utasforgalmi épületeknek a takarítására kiírt tenderre a PQS Kft. jelentkezett.

 

A 2008-ban kötött, és januárban lejáró takarítási szerződés évi nettó 6,7 milliárd forintról szól, de a végső ár ettől 20 százalékkal eltérhet. Jelenleg a PQS Kft. a Renomé Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel konzorciumban látja el a feladatot – írta az automenedzser.hu.

Mong Péter, a PQS Kft. vezetője a Népszabadságnak azt mondta: az előző szerződéskötés óta jelentősen megváltoztak a piaci viszonyok, ez magyarázza a különválást a partnertől. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a korábbinál részben kevésbé szigorú a pályázati kiírás, mert referenciaként elfogad épület-, s nem csak járműtakarítást.

A pályázóknak többek között napi 25–80 ezer négyzetméter épülettakarításról kell referenciát adniuk és évi 120–600 millió forint bevételt kell elérniük. Ezen túl 50 millió forint szakmai felelősségbiztosítással és háromféle minőségbiztosítással kell rendelkezniük. A szigort a Népszabadságnak azzal indokolta a BKV vezetése, hogy fontos érdek az ajánlattevők alkalmasságának megléte.

2011.11.16 12:55:05   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet