Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Csempészcigi magánháznál és röntgenfelvételen

 

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az elmúlt napokban két helyszínen összesen 138 millió forint értékben foglalt le cigarettát.

 

A NAV kisvárdai pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak egy csarodai ingatlanon. Az ingatlan udvarán egy ukrán rendszámú mikrobusz, egy ukrán rendszámú autó, valamint egy magyar rendszámú autó parkolt, amelyeket átvizsgáltak a pénzügyőrök. Az egyik mikrobuszban csaknem 3000 karton ukrán zárjeggyel ellátott Classic Red és Feszt márkájú cigarettára bukkantak, a magyar rendszámú autóban pedig egy karton ukrán eredetű cigaretta volt.

 

Az ingatlanhoz tartozó garázsban 40 liter benzint találtak a NAV munkatársai. A tulajdonos ennek eredetét semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni.

 

A 21 millió forint értékű cigarettát, a benzint, illetve a járműveket a pénzügyőrök lefoglalták és az ingatlan tulajdonosa ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozókhoz.

 

A tegnapi napon a NAV pénzügyőrei rekord cigaretta-felderítést könyvelhettek el. A röszkei határátkelőhelyen kívánt belépni az országba egy lengyel állampolgár lengyel rendszámú tehergépjárművével. A tehergépjármű - okmányai szerint - Szerbiából Lengyelországba szállított hőszigetelő panelt. Az ellenőrzést végző pénzügyőr a szállítmány röntgenes vizsgálata mellett döntött. A röntgenkép alapján kiderült, hogy a rakományban található áru nem egynemű, ezért a kiértékelést követően a pénzügyőrök elvégezték a tételes vizsgálatot. Ennek során a szállítmányból több mint 15 ezer karton Tokadero, FM és Yesmoke márkájú magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

 

A több mint 117 millió forint értékű cigarettát a NAV munkatársai lefoglalták, majd ismeretlen tettes ellen csempészet bűncselekmény, valamint jövedéki törvénysértés elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál.

 

 

2011.11.18 13:49:58   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet