Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Tiszteletbeli professzori címmel tüntették ki Reinhold Würth-öt

A Würth vállalatcsoport felügyelőbizottságának elnökét, Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth-öt november 23-án az Óbudai Egyetem a Magyar Tudomány Ünnepének záró programja keretében avatta tiszteletbeli professzorává. A társadalmi ügyek és kultúra iránt elkötelezett vállalkozó olyan sikeres cég élén áll, amelynek magyarországi leányvállalata a gazdasági válság ellenére is kétszámjegyű forgalomnövekedést ért el.

A megtisztelő címet az egyetem a Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar kezdeményezésére ünnepélyes keretek között adta át a Magyarországon is jelenlévő vállalatcsoport vezetőjének. A karon tanuló diákok oktatását a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány közel húsz éve támogatja. Az Óbudai Egyetem ezzel a tiszteletbeli professzori címmel ismerte el a hosszú távú sikeres együttműködést. Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth, a német vállalatcsoport 76 éves elnöke a Magyar Tudomány Ünnepének záró programjára érkezett Budapestre. Már több ízben kapott a gazdasági és üzleti életben végzett kimagasló munkásságáért illetve a társadalom és kultúra támogatójaként elismerést: többek között több díszdoktori, díszszenátori és díszpolgári címmel is büszkélkedhet, sőt lovaggá is ütötték.

A Würth vállalatcsoport 1988-ban jelent meg Magyarországon. A Würth Szereléstechnika Kft. 1991-ben hozta létre a Magyarországon bejegyzett Reinhold és Carmen Würth Alapítványt, amely az egyetemi és főiskolai oktatást, a természet- és környezetvédelmi nevelőmunkát támogatja, segíti a nevelőotthonokban élő, sokszorosan hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat és az idősek otthonában élő embereket. Az alapítvány 1992-ben állt az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar mellé. Itt a szociálisan hátrányos helyzetű, ám jól tanuló egyetemi és főiskolai hallgatók tanulmányait ösztöndíjjal, anyagi és szakképesítési támogatással, különböző fejlesztési innovációs projektekre vonatkozó megbízásokkal, a Würth németországi központjában zajló gyakorlati oktatással segíti. Würth ösztöndíjban, pénzjutalomban és oklevélben azonban nem csak az Óbudai Egyetem mérnökhallgatói részesülnek, az alapítvány a Magyar Képzőművészeti Egyetemet 1993, míg a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karát 1994 óta támogatja. Az alapítvány megalapítása óta mintegy 250 hallgató részesült Würth ösztöndíjban.

A Würth Szereléstechnika Kft. piacvezető hazánkban. Hámori Márk, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója szerint az idei év első tíz hónapjának több mint 10 százalékos forgalmi növekedése bizakodásra ad okot, úgy tűnik, hogy ezt az évet is sikeresen zárja a cég. A tíz hónap alatt 5,2 milliárd forintos forgalmat bonyolított le a Würth magyarországi vállalata. „A pozitív fejlődéshez nagyban hozzájárultak a nagyipari- és fémipari üzletágaink, amelyek önállóan is teljesítették a kítűzött terveiket” – mondta el az ügyvezető igazgató. „Jó esélyünk van arra, hogy a 2008-as rekordforgalmat túllépjük és a kétszámjegyű növekedést a jövő évre is megalapozzuk” - tette hozzá az igazgató. A teljes dolgozói létszám a magyarországi cégnél 322 fő, amelyből 250 fő az értékesítés területén dolgozik.

A húsz éves Reinhold és Carmen Würth Alapítványról

A fent említett egyetemeken két-három hallgató részesül minden évben havi 30 ezer forintos ösztöndíjban, az év legjobb tanulója pedig 100 ezer forintos pénzjutalommal járó Würth oklevél boldog tulajdonosa lehet. A környezet- és természetvédelmi nevelőmunkát az országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia szponzorációjával segíti, ezen a Művészetek és a környezet elnevezésű szekciót szervezik. 1994-ben indítottak a gyermekotthonokban nevelkedő 10-14 éves korú gyermekek részére nyári üdülést. Ezen eddig több mint 2.600 gyermek vett részt. Az alapítványtól évente mintegy 2.500 idős ember és 1.000 gyermek kap karácsonyi ajándékot. A szervezet az elmúlt húsz év során számtalan kitüntetésben részesült, többek között miniszteri dicséretben is.

2011.11.24 10:46:15   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet