Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Összefoglaló az 8. Aspectis PartnerNapról

 

Egy kreatív nap !

 

Az idei, immáron a 8. Aspectis PartnerNap, egy különleges helyszínen, az Impro Kreatív Töltőállomáson került megrendezésre. A biztonságtechnikai szakma számos jelentős hazai szereplője képviseltette magát a rendezvényen, ahol a piac legfőbb beszállítói mellett, az ONVIF elnöke és az Aspectis vezetői is tartottak előadásokat.

A napot az Momentán Társulat improvizatív performansza nyitotta, mely a közönséget is bevonva szórakoztató műsorába, jó hangulatú kezdőlökést adott az eseménynek. A frissítő kávészünet után Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg a rendezvényt, aki egy rövid piaci körképet követően  beszámolt a jövő lehetőségeiről, valamint az Aspectis 2012-es terveiről. Őt az AXIS Communications képviseletében Nadir Yilmaz közép-kelet európai csatornákért felelős menedzsere követte, aki bemutatta az AXIS legújabb fejlesztését, a Lightfinder technológiát és annak előnyeit: magas fényérzékenység, kiváló képminőség, alacsony zajszint, ugyanakkor részletgazdag kép és jobb színvisszaadás alacsony fényviszony mellett. Mindezt szemléltette a legújabb Axis kamerán, az AXIS Q1602 modellen úgy, hogy koromsötétben is színes videofelvételeket továbbított a teremből. A bemutatott hálózati kamera annyira egyedi, hogy csak pár napja mutatták be hivatalosan és csak decembertől lesz kapható világszerte ( lásd cikkünk: Detektor Plusz 2011/5 szám/szakértő rovat. A szerk. ). Nadir Yilmaz után  Wolfgang Baumgartner, a NETAVIS Software ügyvezető igazgatója mutatta be Observer 4 software terméküket. Prezentációjában elsősorban az újításokat emelte ki, melyek főként az új kezelőfelületen, a teljesítményben és alkalmazhatóságban érhetők tetten.

Ezek után ebédszünet szakította meg a programot, mely időt adott   a résztvevők kötetlen ismerkedésére, beszélgetésre, valamint a gasztronómiai csodák elfogyasztására. Az érdeklődők  az meglátogathatták az Aspectis bemutatótermét, ahol AXIS kamerák, Paxton beléptető rendszerek, Iomega háttértárolót, valamint a NETAVIS Observer 4 működését lehetett megtekinteni, az Aspectis munkatársainak és a gyártók képviselőinek szaktanácsadása mellett.

 

A második etap első előadását Jonas Andersson, az ONVIF (Nyílt Hálózati Videointerfész Fórum) elnöke tartotta, itt szó volt az IP alapú biztonságtechnikai eszközök világméretű szabványosításának előnyeiről, és eszközeiről.



A szabvány meghatározza a hálózati videoeszközök közötti információcsere (pl.: eszközkeresés, élő video-, audio-, metaadatok és vezérlő információk) közös protokollját. Az ONVIF-interfész gyártótól függetlenül biztosítja a hálózati videotermékek – illetve most már az IP-alapú beléptető rendszerek – közötti együttműködő-képességet . Majd az Iomega NAS megoldásokat Carsten Schneider mutatta be, aki a cloudcomputing növekvő jelenlétére hívta fel a figyelmet. A sort Laczkó Gábor prezentációja zárta le, melyben az Aspectis sokoldalú szolgáltatásait ismertette. 

 

A  díjkiosztó finálé keretében ,  az  „Év Partnere” (KFKI Rendszerintegrációs Zrt.), az „Év Előrelépője” (AS Solutions Kft.) és az „Év Projektje” (Kapsch Kft.) díjak kerültek kiosztásra, de a többi partner érdeklődése sem lankadt, ugyanis az esemény lezárásaképp adatatárolók, valamint fődíjként egy svédországi AXIS céglátogatást sorsoltak ki a résztvevők között.

Összességében egy laza hangulatú, informatív szakmai napnak lehettünk tanúi, ahol mindenki elégedetten térhetett haza, hiszen lehetőség nyílt kérdéseik megválaszolására, konzultációra, valamint a legújabb innovációk megismerésére  is.

2011.11.29 14:16:53   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet