Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Üvegpohár helyett kokaint kapott volna

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Postaforgalmi Szolgálatteljesítési helyen az elmúlt napokban két esetben foglaltak le kábítószer-gyanús anyagot.

 

A pénzügyőröknek egy, okmányai szerint üvegpoharakat tartalmazó, Costa Rica-ból érkező küldemény lett gyanús, így a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek. A csomag megbontása után a doboz falából előkerült 1005 gramm súlyú ismeretlen eredetű fehér por.

 

A Narcotest-vizsgálat kokain-gyanús anyagot jelzett, ezért a pénzügyőrök az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek.

 

Egy Kínából érkező postai küldeményt szintén át kellett vizsgálniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek. A csomag 347 gramm bruttó súlyú ismeretlen eredetű port tartalmazott, amelynél a Narcotest vizsgálat PCP, más néven fenciklidin érzéstelenítő drog jelenlétét mutatta ki.

 

A küldemény egyszerű papírdobozban érkezett, csupán a port rejtő műanyag zacskót tartalmazta.

 

A PCP, más néven fenciklidin érzéstelenítő drog, köznapi nyelven angyalpor. Az 1950-es években szabadalmaztatták, intravénás érzéstelenítőként. Fogyasztása adalékként is rendkívül veszélyes, ingerlékennyé tesz.

 

A november 17-én történt ugyancsak Kínából érkező PCP gyanús por és az elmúlt napokban talált PCP-gyanús por esetében a rendelkezésre álló adatok szerint sem a feladói, sem a címzetti körben hasonlóság, kapcsolat nem feltételezhető.

 

A pénzügyőrök az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt feljelentést tettek a rendőrségre.

 

 

2011.12.02 10:42:03   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet