Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Már 273 légitársaság az uniós feketelistán

Jordán, hondurasi, kongói és Fülöp-szigeteki légitársaságokkal bővítette az Európai Bizottság azoknak légiszállítóknak a listáját, amelyek a nem megfelelő biztonsági előírások miatt nem indíthatnak járatokat az Európai Unióba.
18-adszor frissítette az Európai Bizottság azoknak a légitársaságoknak a feketelistáját, amelyek az uniós döntés értelmében nem indíthatnak járatokat az EU repülőtereire, sőt, ezek a cégek az európai légteret sem használhatják.

A bizottsági döntés értelmében, amelyet a légiforgalmi szakértői testület javaslata alapján hozott meg a Bizottság, mostantól nem szolgáltathat Európában a hondurasi Rollins Air, és egyelőre nem indíthatnak járatokat Európába a Kongói Köztársaság, a Kongói Demokratikus Köztársaság és a Fülöp-szigetek légitársaságai. Utóbbiak esetében nem a cégek, hanem a hatóságok a ludasak, amiért nem küldték el Brüsszelnek a szükséges információkat azzal kapcsolatban, hogy a náluk bejegyzett cégek megfelelnek-e a nemzetközi biztonsági előírásoknak.

Ugyancsak tiltólistára került a jordániai Jordan Aviation, ez viszont csak abban áll, hogy az EU megtiltotta, hogy a cég három Boeing 767-os repülőgépe berepüljön az EU területére.

Több orosz légitársasággal is problémája akadt Brüsszelnek, igaz, ezek működését már maguk az orosz hatóságok is megtiltották. A moszkvai felügyelet ígéretet tett a Bizottságnak arra, hogy a VIM Avia, a Yakutia és a Tatarstan Airlines a továbbiakban nem indít járatokat az Európai Unió területére.

A közlekedési EU-biztos szóvivője közölte, a Bizottságnak komoly aggályai vannak az albán légitársaságokkal kapcsolatban is. Brüsszel már korábban kérte, hogy a tiranai légiforgalmi hatóságok alkalmazzanak teljes munkaidőben ellenőröket, hogy folyamatosan monitorozni tudják az albán szállítók biztonsági szintjét, emellett pedig, hogy helyezzenek nagyobb hangsúlyt a légiirányítók képzésére. Bár Albánia ígéretet tett erre, egyelőre kevés előrelépés történt. Ettől függetlenül a Bizottság nem vezetett be tiltást velük kapcsolatban.

A döntéssel immár 273 légitársaság szerepel az Európai Unió feketelistáján.

 

2011.12.01 14:30:34   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet