Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Thaiföldön az elektronikai cégek szüneteltetik a működésüket

A Thaiföldön tomboló árvíz miatt egyre súlyosabb a helyzet az országban. Pathum Thani úthálózatát 80 cm-es vízréteg borítja, igen komoly fennakadásokat okozva a közlekedésben.

Ayutthaya közelében fekvő Rojana Ipari Park jelentős része víz alá került, 300 gyár területét elöntötte az árvíz, ezért az ipari parkban működő elektronikai cégek többsége október 7. és 16. között felfüggesztette tevékenységét.

A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy a Suvarnabhumi Nemzetközi Repülőteret megvédjék a katasztrófától. 3,5 méter magas és 23,5 km hosszú védőfallal vették körül a repülőteret, továbbá 4,6 millió m³ víz elnyelésére alkalmas víztározót alakítottak ki. A repülőtér nyugati és keleti részén nagyteljesítményű szivattyúkat helyeztek készenlétbe egy esetleges vészhelyzetre.

Bangkok kormányzója szerint a Chao Phraya folyó menti települések, valamint az alacsonyan fekvő keleti kerületek vannak leginkább veszélyben.

Azokon a területeken, ahol az árvíz elérte a kritikus szintet, a kormány rendkívüli munkaszüneti napokat helyezett kilátásba a lakosság biztonságos kitelepítése érdekében.

Bangkokban a DHL Global Forwarding iroda működésére közvetlenül nincs hatással az áradás, de a DGF szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, és alternatív útvonalakkal készülnek arra, hogy az érintett területeket elkerülve célba juttassák az ügyfelek szállítmányait. A DGF kapcsolatban áll a thai hatóságokkal és folyamatosan tájékoztatja partnereit.

 

2011.10.14 15:52:29   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet