Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Pintér Sándor: a hajléktalanokat vissza kell vezetni a társadalomba

„A kormány és az önkormányzat célja is az, hogy visszaadjuk a közterületeket a fővárosiaknak” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a józsefvárosi hajléktalanokról szóló népszavazást megelőző sajtótájékoztatón.

Pintér Sándor kiemelte: a főváros több kerületében jelentős problémát okoznak a hajléktalanok, akik beköltöznek az aluljárókba és a kapualjakba is. A környéken lakók nem érezhetik magukat biztonságban, márpedig „ez nem természetes állapot”.

A kormány hivatalba lépését követően együttműködött több karitatív szervezettel annak érdekében, hogy a hajléktalanokat különböző szállásokra irányítsa – emlékeztetett a belügyminiszter. Ez a kezdeményezés azonban nem érte el a célját, sőt, az utóbbi időben Budapesten jelentősen megemelkedett az utcán élők száma.
„A probléma megoldása érdekében – a Belügyminisztérium javaslatára – szabályoztuk a közterület-használatot” – húzta alá Pintér Sándor, majd hozzáfűzte: a hajléktalan-ügy kezelése több száz millió forint kiadást igényel a kormány és az önkormányzatok részéről egyaránt.

A belügyminiszter elmondta, Tarlós István főpolgármesterrel megállapodtak arról, hogy a közeljövőben több új szállót nyitnak Budapesten, ahol rendőri felügyelet mellett egészségügyi ellátásban részesülhetnek a hajléktalanok.
Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere kiemelte: a kerületben négy fő probléma létezik – a gettósodás, a prostitúció, a bűnözés és a hajléktalanok. Az önkormányzat a kormánnyal és a fővárossal közösen azon dolgozik, hogy szigorú jogszabályokkal megszüntesse a „balkáni állapotokat”.

„Az elmúlt húsz évben totális csődöt mondtak a hajléktalan-ügy megoldására tett törekvések, ezért szigorúbban kell fellépni a problémák ellen” – indokolta Kocsis Máté a vasárnapi népszavazást, amelyen a kerület lakosai arról dönthetnek, hogy Józsefvárosban rendelet tiltsa-e „a közterületen történő életvitelszerű lakhatást”.

2011.09.23 17:12:47   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet