Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

A szervezett bűnözés elleni harcban még akad tennivalója Ukrajnának és Moldovának

A Bizottság pénteken nyilvánosságra hozott jelentése szerint bár Moldova és Ukrajna is ért el eredményeket a vízumliberalizációs akcióterv végrehajtásban, de több területen – például a szervezett bűnözés elleni harcban – még bizonyítaniuk kell hatékonyságukat.
Az Európai Bizottság pénteken első ízben hozta nyilvánosságra értékelését a moldovai és az ukrajnai vízumliberalizációs akcióterv végrehajtásáról. Az eredmények tekintetében a testület pozitívumként értékelte, hogy Moldova olyan fontos területeken hozott törvényeket, illetve erősítette meg a szabályozói hátteret, mint az iratbiztonság, a határellenőrzés, a migráció kezelése, a menekültügy, az emberkereskedelem, a pénzmosás és a drogellenes politika.

A Bizottság ugyanakkor úgy véli, hogy az adatvédelem, a szervezett bűnözés elleni harc, a korrupció elleni küzdelem és a diszkriminációellenes fellépés területén még volna mit javítania Moldovának.

Ami Ukrajnát illeti, a testület kiemelte, hogy a szabályozói hátteret Kijev egyebek között a határellenőrzés, a migráció, a korrupcióellenes küzdelem, a drogellenes politika, az adatvédelem és a pénzmosás vonatkozásában erősítette meg. Az adatbiztonság, a menekültügy, a szervezett bűnözés elleni harc, az emberkereskedelem, a diszkriminációellenes fellépés területén azonban Ukrajnának még többet kell tennie.

A vízumliberalizációs akcióterv végrehajtásáról szóló második jelentés az év vége felé esedékes.

 

2011.09.23 17:49:25   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet