Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Házhoz mentek a végrehajtók az adóért

 

Újabb távol-keleti árucikkekre specializálódott budapesti üzletközpontban razziáztak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A behajtott pénz és a lefoglalt áru értéke összesen 13 és félmillió forint. A Közép-magyarországi Régió adóellenőreinek, pénzügyőreinek és végrehajtóinak akciójában egy komplett üzletet is zár alá vettek.

 

Üzletükben keresték fel az adósokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőrei, végrehajtói és pénzügyőrei. A távol-keleti árucikkekkel kereskedők ugyanis annak ellenére nem fizették ki az adót, hogy nagy forgalmat és így megfelelő bevételt produkáló bevásárlóközpontban működnek.

 

A NAV akciócsoportja több tucat céget ellenőrzött, közülük sokan zsebből kifizették a tartozást, másoknál a végrehajtók foglalták le a készpénzt, és ha kellett, az árukészletet. Volt olyan bolt, amelyben nem is tartottak pénztárgépet és sok esetben nem adtak a vásárlóknak nyugtát. Helyenként az üzlet személyzetét feketén alkalmazták. A legfurcsább az az eladó volt, aki az ellenőrök láttán elszaladt gazdátlanul hagyva a boltot. Mivel vissza sem tért és tartozását sem rendezte, a végrehajtók az árukészletet lefoglalták, a helyiséget pedig zár alá vették.

 

A felkeresett vállalkozások a kintlévőség 75 százalékát kifizették.

 

2011.09.27 12:52:09   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet