Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Cél a közúti balesetek csökkentése

Kedden elfogadott határozatában az Európai Parlament több mint száz intézkedést javasolt, melyek célja az lenne, hogy javítsák a közutak biztonságát, és csökkentsék a súlyos balesetek számát az Európai Unióban.

Alkoholszondás indításgátló, úgynevezett alcolock beszerelését szorgalmazza az üzletszerűen személy- és áruszállításra használt járművek valamennyi új típusába az Európai Parlament. A képviselők éppen ezért arra kérték a Bizottságot, hogy az eszköz beszereléséről, beleértve a műszaki végrehajtásra vonatkozó specifikációkat, 2013-ig készítsen irányelvre irányuló javaslatot.

Mindez csak egyike annak a 103 javaslatnak, melyek végrehajtása az EP szerint jelentősen fokozná az európai közutak biztonságát.

Az EP a lakott területeken 30 km/órás sebességkorlátozást vezetne be, emellett azt ajánlja, hogy uniós szinten harmonizálják a közlekedési szabályokat, a közúti jelzéseket, a műszaki vizsgálatokat, és a véralkoholszint mérését.

A képviselők egy új közútbiztonsági akcióterv kidolgozását is sürgették, továbbá azt szeretnék, ha az Európai Bizottság kinevezne egy európai uniós közúti közlekedésbiztonsági koordinátort, aki egyebek között az akcióterv végrehajtásában segítené a tagállamokat.

2011.09.27 19:06:57   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet