Termékmonitor

Adat és információvédelem
Elektronikus jelzéstechnika (135)
Gépjárművédelem
Kommunikációtechnika
Mechanikus biztonságvédelem
Szolgáltatások
Tűzvédelem technika (5)

Hírarchívum

Pintér Sándor: Csak közös erővel győzhetjük le a terrorizmust

„A terrorizmus nagy veszélyt jelent a világra és a demokráciára egyaránt, ezért – az emberi jogok figyelembe vételével – erősítenünk kell a demokráciát és a biztonságot” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Belügyi Tudományos Tanács (BTT) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) közös szervezésében tartott, „Terrorizmus és Demokrácia a XXI. században” című nemzetközi konferencián.

Pintér Sándor hangsúlyozta: ahhoz, hogy le tudjuk győzni a terroristákat, meg tudjuk előzni a terrorcselekményeket, folyamatos technikai fejlesztésekre van szükség.

„Meg kell ismernünk a gondolataikat, gyorsabbnak kell lennünk náluk” – húzta alá, majd hozzáfűzte: „A folyamatosan fejlődő világban egyre gyorsabban kell reagálnunk.”
Pintér Sándor, Dános Valér, Simonné Dr. Berta Krisztina, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, Hajdu János (fotó: Árvai Károly)

A belügyminiszter elmondta: a konferencia célja, hogy fórumot biztosítson a terrorizmus elleni küzdelemnek, ahol a különböző országokból érkező szakemberek megoszthatják egymással tapasztalataikat, megvitathatják módszereiket.

„Nagyon fontos, hogy a terrorizmus elleni küzdelem során vigyázzunk az alapvető emberi jogokra is, hiszen ebben senkit sem szabad megsértenünk” – mutatott rá Pintér Sándor.

A belügyminiszter kiemelte, hogy a siker érdekében összefogásra van szükség; a terrorizmust csak közös erővel fékezhetjük meg.
Pintér Sándor, Dános Valér, Simonné Dr. Berta Krisztina, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, Hajdu János (fotó: Árvai Károly)

„Az erőszak és a gyűlölet ellen harcolunk, a demokrácia védelmében” – mondta Eleni Tsakopoulos Kounalakis. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak, amiért az együttműködik hazájával a terrorizmus elleni küzdelem során.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis Pintér Sándorhoz hasonlóan a nemzetek összefogásának fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen „csak így védhetjük meg a demokratikus értékeket.”

Hajdu János, a TEK főigazgatója reményét fejezte ki, hogy a konferencia elősegíti a felek közötti párbeszédet, és ezzel hatékonyabbá válhat a terrorizmus ellenes küzdelem, a megelőzés.

2011.09.30 08:33:04   |   Vissza

© Detektor Plusz    2010    Minden jog fenntartva.
powered by SiteSet